Search by category:
Egyéb kategória

Elkeseredett harc a vágsellyei elkerülőút megépítéséért

Elkeseredett harc a vágsellyei elkerülőút megépítéséért
Száz Ildikó
2021. 08. 19., cs – 08:11

2021. augusztus 19., csütörtök – 10:30
Friss ikon
Off

Törzs

Vágsellye évek óta prioritásként tartja számon az elkerülőút megépítését, ezért a város vezetése úgy döntött, átveszi a tiltakozó megmozdulás szervezését az önkéntesektől, azon civil szervezetek képviselőitől, akik 2021. március 8-án és július 15-én sürgették a kerülőút mielőbbi megvalósítását” – áll Belický felhívásában. Vágsellyén jelenleg naponta mintegy harmincezer gépkocsi halad át, emiatt megrongálódott a Vág folyón átívelő egyetlen híd, és veszélyessé vált a közlekedés. A városban élők és a járási székhelyen átutazók, valamint az itteni vállalatokban dolgozók életét megkeserítik az állandó forgalmi dugók. „Ne adjuk fel a harcot, mindannyiunk érdeke, hogy megépüljön az elkerülőút!” – hangsúlyozta Jozef Belický.

A legutóbbi forgalomlassító tiltakozáskor a polgármester elmondta, a Vágsellyét a Vágvecse városrésszel összekötő, 1977-ben épített hidat a legutóbbi diagnosztikai felmérések eredményei alapján az ötös számú veszélyességi fokozatba sorolták. Ha le kellene zárniuk a hidat, teljesen elvágnák egymástól a két városrészt, és ellehetetlenítenék a régióbeli lakosok életét. Sem az áruellátók, sem a munkába igyekvők, sem a gyorsmentősök nem jutnának át a túloldalra. Vágsellyén azért erősödött fel ismét a tiltakozási hullám, mert a Szlovák Útkezelőség megszüntette a közbeszerzési eljárást a vágsellyei elkerülőúttal kapcsolatban, és várhatóan csak 2022-ben pályázhatnának újra. A kerülőutat az Integrált Infrastruktúra Operációs Program támogatásából építették volna meg, de levették a nemzeti programok listájáról arra hivatkozva, hogy nem zajlott le időben az építkezés megkezdéséhez szükséges adminisztrációs folyamat.

Vágsellye vezetése nem ért egyet a döntéssel, mondván, már minden engedélyük megvolt ahhoz, hogy belátható időn belül megépüljön a kerülőút.

Bevezető
Vágsellye |

Ma délután négy órakor ismét tiltakozó megmozdulás lesz a Vágvecse városrészben lévő körforgalomnál, amelyre Jozef Belický, Vágellye polgármestere meghívta a régióbeli önkormányzatok, valamint a civil szervezetek képviselőit és a lakosokat.

Címkék

Település / hely
Vágsellye

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment