Search by category:
Egyéb kategória

Gröhling: 2022 végére 1300 tanár hiányozhat az iskolákból

Gröhling: 2022 végére 1300 tanár hiányozhat az iskolákból
Balaskó Réka
2021. 12. 29., sze – 09:40

2021. december 29., szerda – 10:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az oktatási minisztérium vezetője szerint a megoldást a tanárok fizetésének emelése jelentheti. „Ehhez a pénzügyminisztériumtól kell forrásokat szereznünk” – mondta. Gröhling azt állítja, hogy ezért más lépésekre készülnek. „Például a tanárok számára nyújtott korrepetálások visszatérítése, vagy akár a stabilizációs prémiumok. Az év vége felé az iskoláknak alkalmazottanként 250 eurós prémiumot küldtünk, amelyet az igazgató az iskola igényeinek megfelelően oszthat fel, például a hiányszakokon dolgozó tanárok megtartására vagy felvételére” – jegyezte meg.

„A célunk az volt, hogy jelentősen megemeljük a tanári fizetéseket mindenütt, majd különböző típusú pótlékokat, például stabilizációs pótlékokat vezessünk be” – tette hozzá Gröhling. De az alapvető intézkedés szerinte a tanárok fizetésének jelentős emelése, és ehhez pénzre van szükségük a pénzügyminisztériumtól.

(br)

Bevezető

Az Oktatáspolitikai Intézet számításai szerint 2022 végére akár 1300 tanár is hiányozhat az oktatási rendszerből – erről Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter tájékoztatott.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment