Search by category:
Egyéb kategória

Talpra állíthatja a DAC-ot a közel 10 ezer néző

Talpra állíthatja a DAC-ot a közel 10 ezer néző
Lencsés Zoltán
2021. 08. 20., p – 17:50

2021. augusztus 22., vasárnap – 17:27
Friss ikon
Off

Törzs

Az új kormányrendelet értelmében a zöld járásokban (amilyen a Dunaszerdahelyi is) a stadionok kapacitásának 75 százalékát foglalhatják el a szurkolók, ez a MOL Aréna esetében 9525 nézőt jelenthet vasárnap. A klub tájékoztatása szerint a D lelátó kivételével már az összes hely megnyitásra kerül.

Szintén enyhítés, hogy már nem szükséges regisztrálni a mérkőzésen való részvételhez. A beoltott személyek továbbra is oltási igazolással, a nem beoltottak pedig 48 óránál nem régebbi negatív antigén-, illetve 72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy LAMP-teszt felmutatásával mehetnek be a stadionba.

Azoknak, akik az elmúlt 180 napban bizonyítottan átestek a koronavírus-fertőzésen, nem lesz szükségük tesztre, ahogy a 12 évnél fiatalabbaknak sem.

Újra lesz hangulat?

Pénteken kezdeményezés kezdődött a közösségi médiában, amelynek célja, hogy visszacsábítsa a dunaszerdahelyi B-közép dobosát, Bugár Ervint a szurkolás élére. Bugár az új címer bemutatása után tette le az ütőket. Ha visszatérne, az sokat lendítene a  szurkoláson, hiszen a hangulat a MOL Arénában az elmúlt néhány mérkőzésen lényegesen laposabb volt a megszokottnál. Vasárnap ugyan még nem tér vissza a dobszó a stadionba, de az azt követő hazai mérkőzésen már mutatkozik erre esély.

Ideje javítani

A DAC-nak nagy szüksége lenne a három pontra, hogy végre elinduljon felfelé a tabellán. A csapat négy forduló alatt eddig csak 4 pontot gyűjtött, legutóbb a Senica otthonából távozott 1:1-es döntetlennel úgy, hogy Zuberu Sharani csak az utolsó percben mentette meg a sárga-kékeket a vereségtől.

Hét közben kupamérkőzést játszottak a dunaszerdahelyiek a IV. ligás nagylóti csapat (Veľké Lovce) ellen, és könnyed, 6:0-s győzelmet arattak. Azon a mérkőzésen Németh Antal vezetőedző főleg az eddig kevesebbet játszó játékosoknak szavazott bizalmat, így többek között Jedlička, Kružliak, Schäfer, Balic és Divkovic is rápihenhetett a vasárnapi találkozóra. Ők várhatóan mind a kezdőcsapatban kapnak helyet a trencséniek ellen. 

Jó hír a sárga-kékek számára, hogy a panamai Blackman és Davis újra százszázalékos, az viszont nehezítheti Németh Antal dolgát és variációs lehetőségeit, hogy a hét folyamán Abdulrahman Taiwo a dán élvonalbeli Sönderjyske csapatához igazolt. A meglévő keretből a csapatnak csak Kalmár Zsolt csapatkapitányt kell nélkülöznie sérülés miatt.

Németh Antal nem tulajdonított nagy jelentőséget a nagylótiak elleni kupasikernek, viszont elismerte, hogy jót tett a csapatnak a könnyed győzelem. „Néhány jó mozdulat, jó megoldás segíti a csapatot abban, nagyobb önbizalommal tudjunk a pályára lépni vasárnapˮ – mondta a nagylóti győzelem után. 

A mérkőzést a Dajto élőben közvetíti, a találkozó játékvezetője Glova lesz.

Bevezető

Az enyhülő belépési feltételeknek köszönhetően közel 10 ezer néző előtt fogadhatja a DAC labdarúgócsapata a trencsénieket a Fortuna Liga 5. fordulójának vasárnapi (20.00) mérkőzésén.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment