Search by category:
Egyéb kategória

Heger: Szlovákia folytatja az afganisztáni mentőakciót

Heger: Szlovákia folytatja az afganisztáni mentőakciót
Mészáros Richárd
2021. 08. 25., sze – 15:14

2021. augusztus 25., szerda – 15:16
Friss ikon
Off

Törzs

Heger elmondása szerint a mentőakció előreláthatólag több tucatnyi embert érint majd, köztük 16 olyan személyt, akiknek Szlovákiában van az állandó lakhelyük, és csak ideiglenesen tartózkodnak Afganisztánban. Rajtuk kívül 50 nő és gyermek kér menedéket a családegyesítési jogra hivatkozva, továbbá kilenc ösztöndíjas, valamint 26 doktorandusz és egyetemi hallgató is jelentkezett, akik szlovákiai egyetemeken tanulnak. A kormányfő hangsúlyozta: a küldetés legnehezebb része a menekülteket a repülőgépbe juttatni a Kabulban uralkodó kaotikus körülmények közepette. Többek között ezért is korai még arról beszélni, hogy végül hány embert sikerül evakuálni, tette hozzá Heger.

A külügyminiszter szerint jelenleg két lehetőségünk van: vagy saját különgépet küldünk a menekültekért, vagy segítünk egy másik országnak hazaszállítani őket.

Bevezető
Pozsony |

Szlovákia folytatja azt a mentőakciót, amelynek a célja evakuálni Afganisztánból mindazokat, akiknek reális, szoros kötődésük van Szlovákiához – jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő és Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter a szerdai kormányülés után.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment