Search by category:
Egyéb kategória

Az országos rendőrfőkapitány elutasítja a vele kapcsolatos vádakat

Az országos rendőrfőkapitány elutasítja a vele kapcsolatos vádakat
Macsicza Mark
2021. 08. 26., cs – 20:13

2021. augusztus 26., csütörtök – 20:15
Friss ikon
Off

Törzs

Az ügyben panaszt nyújtott be, és elfogultság miatt kifogást emelt a Pozsonyi Kerületi Ügyészség minden ügyésze ellen.

Megerősíthetem, hogy csütörtökön átvettem a vádemelést az ügyésztől. Egyáltalán nem értek ezzel egyet. Kihallgattak, panaszt nyújtottam be, és elfogultság miatt kifogást emeltem a Pozsonyi Kerületi Ügyészség minden ügyésze ellen. Az egészet úgy érzékelem, hogy a NAKA-n történt nagy ügyek kivizsgálása miatt továbbra is nyomást gyakorolnak a rendőrségre

– közölte Kovařík.

A Pozsonyi Kerületi Ügyészség csütörtökön hivatali visszaélés és az igazságszolgáltatás akadályozásának bűntette miatt büntetőeljárást indított Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány ellen. Kovařík állítólag akadályozta a folyamatban lévő letartóztatást, és az ezt követő büntetőeljárás menetét, amely Matej Z-t és Peter P-t érintette. Az országos rendőrfőkapitányt vádlottként hallgatták ki.

Kovařík augusztus 11-én azt közölte, hogy kiáll a döntése mellett, melynek értelmében felfüggesztették a belügyminisztérium belső ellenőrzési hivatalának (ÚIS) akcióját a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökségben (NAKA), amikor éppen az ún. vezeklő tanúkat fogták el. Azt állította, hogy Diana Santisová, az ÚIS speciális csoportjának nyomozója megsértette a belső előírásokat, és nem volt engedélye a beavatkozásra.

Bevezető

Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány elutasítja a vádakat a belügyminisztérium belső ellenőrzési hivatala (ÚIS) akciójának a felfüggesztése kapcsán, amelyre a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökségben (NAKA) történt bevetés idején került sor.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment