Search by category:
Egyéb kategória

Legalább 13 halottja van a kabuli robbantásnak

Legalább 13 halottja van a kabuli robbantásnak
Macsicza Mark
2021. 08. 26., cs – 17:54

2021. augusztus 26., csütörtök – 17:56
Friss ikon
On

Törzs

Az al-Dzsazíra pánarab televízió egy szintén meg nem nevezett tálib tisztségviselőre hivatkozva legalább 15 sebesültről adott hírt. Amerikai médiumok, köztük a Fox News beszámolója szerint a sebesültek között amerikai katonák, tengerészgyalogosok is lehetnek.

A Sky News brit hírcsatorna arról tájékoztatott, hogy a támadást  öngyilkos merénylő hajtotta végre a repülőtér északi bejáratánál, ahol általában ezrek várakoznak az okmányellenőrzés miatt. A térségben többnyire brit katonák tevékenykednek.

A Fox News egy kongresszusi forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy  második robbantás is történt.

A térségben napok óta afgán állampolgárok ezrei várakoztak arra, hogy evakuálási repülőgépeken elhagyhassák az országot a tálib hatalomátvételt követően. A nyugati országok korábban figyelmeztettek egy lehetséges merénylet veszélyére a környéken.

Amerikai áldozatok is vannak

Több robbanás történt a kabuli Hamid Karzai nemzetközi repülőtérnél, a Pentagon szóvivője, John Kirby Twitterén erősítette meg, hogy halálos áldozatok is vannak, köztük amerikaiak és afgán civilek is. Meg tudjuk erősíteni, hogy az Abbey kapunál történt robbanás egy összetett támadás része volt, amelyben több amerikai és civil is meghalt. Szintén meg tudjuk erősíteni, hogy a Baron Hotelben vagy annak közelében is történt egy robbanás, nem messze az Abbey kaputól” – írta. Sajtóértesülések szerint az Iszlám Állam vállalta magára a merényleteket, de ezt még nem erősítették meg. Tűzpárbaj tört ki Kabul repülőterén a robbantást követően – erről számolt be a Fox News amerikai hírtelevízió meg nem nevezett fehér házi tisztségviselőkre hivatkozva. (hvg, MTI)

#Breaking-Warning (Strong Graphics +18) The primary numbers: above 20 killed and above 50 injured. the number can be increased. #Kabulairport. pic.twitter.com/z2OPnjSUl3— Aśvaka – آسواکا News Agency (@AsvakaNews) August 26, 2021

Bevezető
Kabul |

Legalább 13 halottja – köztük több gyermek – van az afgán főváros, Kabul repülőterénél csütörtökön elkövetett robbantásnak, több tálib fegyveres őr megsebesült – közölte egy tálib tisztségviselő a Reuters brit hírügynökséggel.

Címkék

Település / hely
Kabul

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment