Search by category:
Egyéb kategória

Szabó Nikolas F3-as autóban is bizonyított

Szabó Nikolas F3-as autóban is bizonyított
Lencsés Zoltán
2021. 09. 01., sze – 18:20

2021. szeptember 2., csütörtök – 07:30
Friss ikon
Off

Törzs

A tavaly kitört koronavírus-járvány az autóversenyzők életét is felforgatta, különösen az alacsonyabb kategóriákban. Szabó Nikolasnak is vissza kellett ülnie gokartba, illetve virtuális versenyeken vett részt. Így aztán villámcsapásszerűen érkezett a hír, hogy debütálhat egy Formula–3-as kocsi volánja mögött. 

„Igazából már egy hosszabb ideje dolgoztunk azon, hogy egy gyorsabb autóba ülhessek, és amint kiderült, hogy szabad a Gender Racing Team Formula–3-as autója a slovakiaringi versenyre, azonnal lecsaptam a lehetőségre. Nagyon nagy élmény volt ilyen gyors autót vezetni” – árulta el az Új Szónak Szabó Nikolas. 

Ebben a kategóriában a gépekben 44 lóerővel van több, mint a Formula Renault 2.0-ban, amit 2019-ben vezetett. „Az egyenesekben nem annyira észrevehető a különbség, inkább a féktávokon és a kanyarokban mutatkozik meg igazán, mivel a Formula–3-as autóval később lehet fékezni, és a hatalmas leszorítóerő miatt nagyobb tempót lehet bevinni a kanyarokba. Gázra lépéskor oda kell figyelni, mert ott viszont érezni a 44 lóerős különbséget a kanyarkijáratokon” – mondta a fiatal pilóta.
Mindez azonban nem gátolta meg abban, hogy rögtön kiváló eredményeket érjen el, a FIA CEZ Formula–3 értékelésében mindkét versenynapon a dobogó második fokára állhatott a 12-es mezőnyben. 

„Ez nagyon nagy siker ahhoz képest, hogy a slovakiaringi versenyhétvége előtt soha nem vezettem Formula–3-as autót, sőt, legutóbb 2019-ben vezettem egyáltalán Formula-autót. Nagy kihívás volt, de a csapat is és én is nagyon kemény munkát végeztünk, hogy eredményes hétvégénk legyen” – tette hozzá Szabó Nikolas, aki az obligát »Hogyan tovább?« kérdésre is frappáns választ adott: „Azon dolgozunk nagyon keményen, hogy a legközelebbi program az legyen, hogy újra versenyezhetek Formula–3-as autóval.”

Bevezető

Nem akárhogy tért vissza a versenypályára Szabó Nicolas: a 23 éves, párkányi származású pilóta életében először Formula–3-as autót vezethetett. A dióspatonyi Slovakiaringen másfél hete szerzett élményeit lapunkkal is megosztotta.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment