Search by category:
Egyéb kategória

Becsengettek, diákok százezrei ültek be ma az iskolapadba

Becsengettek, diákok százezrei ültek be ma az iskolapadba
Mészáros Richárd
2021. 09. 02., cs – 10:36

2021. szeptember 2., csütörtök – 10:44
Friss ikon
Off

Törzs

509 704 tanuló tért vissza az alapiskolákba és a speciális alapiskolákba. Az előző tanévhez képest 23 425-tel nőtt az alapiskolások összlétszáma – tájékoztatott a tárca.

A középiskolákba és a speciális középiskolákba összesen 191 121 tanuló tért vissza, köztük 42 105 elsős. Az előző tanévhez képest 5414 fővel csökkent az összlétszám a középiskolákban.

Az oktatási minisztérium tájékoztatása szerint a legnagyobb változás a tanév végére elkészülő tartalmi reform lesz. „A cél egy egymásra épülő, tartalmas tanterv kidolgozása, a modern tanítási módszerek népszerűsítése és például a kritikai gondolkodás beemelése az oktatásba. Az iskolákat 40 regionális központ fogja segíteni, ahol a tapasztalt pedagógusok készítik majd fel a kollégáikat, és segítik őket átállni az új rendszerre” – magyarázta Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter. A tárca folytatja az Együtt okosabban (Spolu múdrejší) projektet, és további forrásokat különít el erre a célra.

Az iskolák ráfizethetnek az oltatlanokra

Pozsony |

A gyerekek ma országszerte visszatérnek az iskolapadba. Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter szerint szeptember végén bezárhatják az iskolákat Rimaszombatban, Nagykürtösön és Gölnicbányán.

A járvány terjedésének megakadályozása céljából szigorú higiéniai intézkedéseket vezettek be a tanév kezdetén. Az új tanévben nem lesz általános iskolabezárás, és nem lesz tesztelés sem. Ha felbukkan a fertőzés, a Közegészségügyi Hivatal előírásait kell követni. Az iskolákra az iskolai szemafor vonatkozik.

Az oktatási minisztérium nem javasolja az osztályok keveredését, a reggeli szűrés bevezetését és az iskola helyiségeinek rendszeres fertőtlenítését. Az iskolakezdéskor, valamint akkor, ha a tanuló három egymást követő napon át nem megy iskolába, a szülőnek írásban kell igazolnia, hogy a gyerek tünetmentes.

Bevezető
Pozsony |

Két hónap szünet után csütörtökön újra megnyitották kapuikat az alap- és középiskolák, elkezdődött a 2021/2022-es tanév, 706 825 diák ült be az iskolapadba, köztük 65 622 elsős. A tavalyi helyzet nem ismétlődhet meg, nem fognak minden iskolát bezárni a járvány miatt – tájékoztatott az oktatási minisztérium kommunikációs és marketingosztálya.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment