Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová a klímaváltozásra figyelmeztetett a tanévnyitón

Čaputová a klímaváltozásra figyelmeztetett a tanévnyitón
Mészáros Richárd
2021. 09. 02., cs – 11:42

2021. szeptember 2., csütörtök – 11:44
Friss ikon
Off

Törzs

Az államfő azt mondta, reméli, hogy az idei tanév jobb lesz, mint az előző kettő. „Mindenki azt szeretné, ha a gyerekek valóban járhatnának iskolába, és találkozhatnának a barátaikkal” – mondta Čaputová.

Az államfő azért választotta a Dubová utcai alapiskolát, mert külön programokban foglalkozik a gyerekek lelki egészségével, hogy képesek legyenek segíteni magukon, vagy bátran merjenek segítségért fordulni a felnőttekhez. „Ez nagyon fontos dolog, és külön örülök, hogy az iskolák ezzel is foglalkoznak” – jegyezte meg az államfő, aki beszédében a klímaváltozásra is felhívta a figyelmet. „Mindannyian tudjuk az ENSZ jelentéseiből, hogy nagy a baj, szorít az idő és cselekedni kell” – szögezte le. A gyerekeknek azt mondta, akár játszás közben is eszükbe juthat a környezetvédelem, például az, hogy valóban szükségük van-e még egy műanyag játékra. A diákoknak azt ígérte, mindent, amit csak funkciójának köszönhetően megtehet, meg fog tenni a környezetvédelemért.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő a pozsonyi Dubová utcai  alapiskolában nyitotta meg a tanévet, a gyerekeket arra kérte, törődjenek többet a környezetvédelemmel és a saját lelki egészségükkel.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment