Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Nem sikerült megszorongatni az angolokat, 4:0-s vendégsiker a Puskás Arénában

GALÉRIA: Nem sikerült megszorongatni az angolokat, 4:0-s vendégsiker a Puskás Arénában
Mészáros Richárd
2021. 09. 02., cs – 22:36

2021. szeptember 2., csütörtök – 22:42
Friss ikon
Off

Törzs

Góllövők: Sterling (55.), Kane (63.), Maguire (69.), Rice (87.)

Játékvezető: Cakir.

Sárga lap: Bolla, Orbán, Gazdag, ill. Rice, Sterling

MAGYARORSZÁG: Gulácsi–Kecskés, Orbán, Szalai A.–Bolla (70. Varga K.), Kleinheisler (82. Gazdag), Szoboszlai, Schäfer, Fiola–Sallai (66. Sallói), Szalai Á. 

ANGLIA: Pickford–Walker, Stones, Maguire, Shaw–Phillips, Rice (88. Henderson)–Sterling, Mount (84. Lingard), Grealish (88. Saka)–Kane.

Cím
Magyarország–Anglia 0:4 (0:0)

Marco Rossi szövetségi kapitány kisebb meglepetésre nem Lang Ádámnak, hanem a Nyizsnyij Novgorod hátvédjének, Kecskés Ákosnak szavazott bizalmat a három tagú védelem jobb oldalán, míg a jobbszélen a sérült Lovrencsics és a koronavírusos Nego távollétében Bolla Bendegúz kapta meg a lehetőséget. Elöl, ahogy az várható volt, Szalai Ádámra és az őt támogató Sallai Rolandra számított Rossi, míg Szoboszlai mögött Schäfer Andrásra és Kleinheisler Lászlóra hárultak a védekező feladatok.

Gareth Southgate semmilyen meglepetéssel nem rukkolt elő a kezdőcsapatot illetően, az angoloknál Kane kezdett a támadósorban Sterling, Mount és Grealish támogatásával.

 Közel telt ház és fantasztikus hangulat várt a pályára lépő csapatokra. „Kövessétek a régi nagy legendák útját!ˮ feliratú molinóval és egy óriási 6:3-as koreográfiával készültek a szurkolók a mérkőzésre. 

Az angol mezőnyfölény ellenére a magyar válogatottnak nem volt mitől megijednie, az első 10 percben a vendégek csak egy szöglet utáni Maguire-fejessel veszélyeztettek, és jobbára csak Gulácsi kapujától 40-50 méteres távolságban passzolgattak. Ugyanakkor magyar lábakon csak nagyon keveset volt a labda, hazai részről általában pontatlanok voltak a labdakihozatalok és gyorsan elhaltak a támadások.

A magyar kapu nem igazán forgott veszélyben, a Puskás Aréna közönsége sokkal inkább aggódhattak amiatt, hogy a 24. percben két másodperc leforgása alatt Kleinheisler és Szoboszlai is a földön maradt, mindkettejüket ápolni is kellett. Végül szerencsére mindketten folytatni tudták a játékot.

Az angolok többnyire a magyarok tapasztalatlanabb, Kecskés és Bolla alkotta jobb oldalán próbáltak zavart kelteni, de hiányzott a támadójátékukból az átütőerő. A magyar csapat a 34. percben került először ígéretes helyzetbe, ami akár ziccer is lehetett volna, ha Bolla megtalálja az indításával Sallait.

Még inkább dörzsölhették a tenyerüket a szurkolók a 40. percben, amikor Szoboszlai állt egy szabadrúgás mögé 22-23 méterre Pickford kapujától, de önmagához képest szokatlanul pontatlanul célzott.

Az utolsó tíz percre felélénkült az első félidő, és ekkor már a magyar csapat is több alkalommal tetszetősen és hosszabb időre meg tudta tartani a labdát – a bosszantó, ki nem kényszerített labdavesztéseket azonban továbbra sem sikerült elkerülni. 

Az első játékrészt összességében a gól nélküli állás mellett kevés helyzet és sok pontatlanság jellemezte. 

GALÉRIA: Nem sikerült megszorongatni az angolokat, 4:0-s vendégsiker a Puskás Arénában
2021. 09. 02., cs – 22:40
Mészáros Richárd
Gallery images

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

Szünet után mindössze 5 percet kellett várni a mérkőzés első zicceréhez, de Gulácsi kifogott a vele szembe kerülő Harry Kane-en.

Az 55. percben Orbán szépen hozott ki egy labdát, de végül túl sokat vállalt és elvesztette, az angol akció végén pedig Sterling volt jó helyen – 0:1. A Manchester City támadójának provokatív gólörömét több tucat neki címzett teli söröspohárral jutalmazták a szurkolók.

A 63. percben Sterling találta meg labdával az addig haloványan játszó Kane-t, aki közelről nem hibázott, 0:2.

Marco Rossi három perccel később újoncot avatott, Sallai Roland helyére Sallói Dániel érkezett. Pár pillanattal később Kane eldönthette volna a találkozót, de Gulácsi másodszor védett ziccerben, ezután egy perccel viszont már csak beleütni tudott a labdába, egy szöglet után Harry Maguire háromgólosra növelte a különbséget.

A gól után két helyzetet is ki tudott dolgozni a magyar csapat, elsősorban a jobb szélre csereként beállt Varga Kevinnek köszönhetően. A túloldalon Kane került újabb ziccerbe, de Gulácsi ezúttal sem hagyta magát. A túloldalon Sallói debütálhatott volna góllal, de Pickford is a helyén volt.

A 87. percben érkezett a kegyelemdöfés, Rice lapos lövése elsuhant több láb és Gulácsi kezei alatt is – 0:4, ez potyagól volt. A csalódást keltő második félidő ellenére a nagyszerű hangulat végig kitartott.

A magyar csapat nem bírta el Kecskés és Bolla tapasztalatlanságát, de azt sem, hogy a támadásokért felelős Szoboszlai és Sallai egyaránt gyengébb napot fogtak ki. A jó első félidő után a második félidő már nem kicsit elmaradt a várakozásoktól. 

Bevezető

A magyar labdarúgó-válogatott 0:0-s félidő után 4:0-s vereséget szenvedett a csoportfavorit angoloktól a Puskás Arénában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment