Search by category:
Egyéb kategória

A tálibok azt állítják, hogy elfoglalták Pandzsírt, amivel Afganisztán teljes területe az övék

A tálibok azt állítják, hogy elfoglalták Pandzsírt, amivel Afganisztán teljes területe az övék
Hegedűs Norbert
2021. 09. 03., p – 19:49

2021. szeptember 3., péntek – 19:49
Friss ikon
On

Törzs

A hírügynökség jelentése szerint eközben az afgán fővárosban, Kabulban ünneplő, heves puskaropogás hallatszik.

“A mindenható Allah kegyelméből egész Afganisztán felett átvettük az ellenőrzést. A bajkeverőket legyőztük és Pandzsír most már az uralmunk alá került” – hangsúlyozta egy tálib parancsnok a Reuters szerint.

Közlését egyelőre nem sikerült független forrásból megerősíteni.

Amrulla Száleh volt afgán alelnök, a pandzsíri ellenállás egyik vezéralakja egyidejűleg a Tolo News afgán televíziónak nyilatkozva hazugságnak nevezte azokat a jelentéseket, miszerint elmenekült volna az országból.

A tálibellenes harcosok tagadják, hogy Pandzsír az iszlamisták ellenőrzése alá került volna

Tagadták a pandzsíri ellenállók pénteken a táliboknak azt állítását, amely szerint elfoglalták volna Pandzsír-völgy térségét – erről számolt be a BBC brit műsorszolgáltató

Ali Nazari, a Nemzeti Ellenállási Front (NRF) szóvivője szerint gyakorlatilag visszaverték az ország többi részében hatalmon lévő radikális iszlamistákat.

“A tálibok propagandagépezete ugyanazt szajkózza, hogy Pandzsír elesett, ami – mint az elmúlt héten megbizonyosodhattunk róla – hazugság, és ennek pont az ellenkezője igaz, hogy az NRF meghátrálásra kényszerített őket” – mondta a szóvivő a BBC globális televíziós hírcsatornájának, a BBC World Newsnak nyilatkozva.

Nazari szerint az NRF erői bekerítették és megostromolták a tálib harcosokat a völgy északkeleti részén. “Van néhány száz tálib, aki csapdába került. És eközben kifogynak a lőszerből, és jelenleg már tárgyalnak a megadás feltételeiről” – mondta.

A radikális iszlamisták három forrása pénteken a Reuters hírügynökséggel közölte, hogy elfoglalták az eddig ellenállást tanúsító Pandzsír tartományt, ellenőrzésük alá vonva ezzel Afganisztán teljes területét. Amrulla Száleh volt afgán alelnök, a pandzsíri ellenállás egyik vezéralakja egyidejűleg a Tolo News afgán televíziónak nyilatkozva hazugságnak nevezte azokat a jelentéseket, miszerint elmenekült volna az országból, egyúttal közölte: Pandzsírban marad.

Bevezető

A tálibok elfoglalták az eddig ellenállást tanúsító Pandzsír tartományt, ezzel Afganisztán teljes területe immár az övék – közölte a radikális iszlamisták három forrása pénteken a Reuters.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment