Search by category:
Egyéb kategória

Már az oltatlanok is regisztrálhatnak a pápalátogatásra!

Már az oltatlanok is regisztrálhatnak a pápalátogatásra!
Mészáros Richárd
2021. 09. 05., v – 23:32

2021. szeptember 6., hétfő – 14:00
Friss ikon
Off

Törzs

Akik részt szeretnének venni Ferenc pápa látogatásának nyilvános – kassai, eperjesi (Prešov) és sasvári (Šaštín) – rendezvényein, és még nem kapták meg az oltást, azok mától ide kattintva regisztrálhatnak. Eddig ezt csak azok tehették meg, akik már megkapták az oltást. Ferenc pápa szeptember 12. és 15. között tesz látogatást Szlovákiában. Pozsonyon kívül Kassát, Eperjest és Sasvárt is felkeresi. Találkozik a három legfőbb közjogi méltósággal, emellett a zsidó és roma közösség képviselőivel is.

A Szlovák Püspöki Konferencia külön figyelmeztetett arra, hogy az oltatlanok az említett honlapon ne regisztráljanak a beoltottaknak létrehozott szekcióban. A hétvégén bejelentett új szabályok szerint a pápalátogatáson részt vevőket külön szektorokba sorolják. Az oltatlanoknak külön térrész áll majd a rendelkezésükre, míg a már beoltott résztvevők eldönthetik, mely szektorban szeretnének tartózkodni. Az oltatlanoknak kijelölt szektoroknál a belépés előtt fel kell mutatni a látogatóknak a belépőjegyet, a személyazonossági igazolványt, a negatív vírustesztet (72 óránál nem öregebb PCR- vagy LAMP-teszt, 48 óránál nem öregebb antigénteszt), vagy egy igazolást arról, hogy az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus- fertőzésen. A Szlovák Püspöki Konferencia arra is felhívta a figyelmet, hogy az oltatlan látogatóknak egyelőre nem szabadna arra számítaniuk, hogy majd valahol a pápalátogatás helyszínének a közelében teszteltetik le magukat. Ha mégis felállítanak majd a közelben mobil tesztpontokat, erről előre tájékoztatnak.

A pápalátogatás eseményeire eddig 60 ezren jelentkeztek, és az új szabályoknak köszönhetően az elkövetkező napokban ez tovább nő majd. Az ellenzéki Hlas, amely a leghangosabban harcolt a szabályok módosításáért, üdvözölte a hétvégén bejelentett változásokat. „Az eddigi szabályok, amelyek csak a beoltottaknak tették lehetővé a regisztrációt, értelmetlenek és diszkriminatívak voltak, amelyek megosztották a társadalmat” – mondta el Peter Pellegrini, a Hlas elnöke. A járványügyi szakemberek ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy akkor kerül sor a szabályok enyhítésére, amikor felgyorsult a fertőzöttek számának a növekedése. Múlt pénteken például 329 új fertőzöttet regisztráltak, amire május eleje óta nem volt példa.

(TASR, mi)

Bevezető
Pozsony |

A rengeteg bírálatot követően megtört a jég, a Szlovák Püspöki Konferencia bejelentése szerint Ferenc pápa pár nap múlva esedékes látogatásának a nyilvános eseményein – szigorú szabályok mellett – az oltatlanok is részt vehetnek. Az érdeklődők mától jelentkezhetnek.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Read More

Post Comment