Search by category:
Egyéb kategória

Ami foglalkoztat a VASÁRNAPBAN: Jön a pápa, kevés az érdeklődő

Ami foglalkoztat a VASÁRNAPBAN: Jön a pápa, kevés az érdeklődő
Mayer-Ázsoth Réka
2021. 09. 06., h – 11:34

2021. szeptember 6., hétfő – 11:34
Friss ikon
Off

Törzs

A három nyilvános rendezvényen összesen 300 ezer résztvevőt tudnának fogadni, de két héttel az események előtt ennek csak a hatoda regisztrált.

Ferenc pápa négy alkalommal találkozik a nyilvánossággal: Kassán, a Lokomotíva Stadionban az ifjúsággal, a Luník IX lakótelepen a romákkal, Eperjesen a görögkatolikusokkal és végül a sasvári búcsújáró helyen szolgáltat szentmisét a Hétfájdalmú Szűz tiszteletére. A szervezők úgy számoltak, hogy Kassán 35 ezer, a Luník lakótelepen 15 ezer, Eperjesen 50 ezer, Sasváron pedig 150 ezer ember lesz, de augusztus 31-ig a négy helyszínre a várt 250 ezer helyett összesen 46 ezren regisztráltak. Amint Martin Kramara, a Szlovák Püspöki Konferencia szóvivője tájékoztatott, ebből a kassai ifjúsági találkozóra 9 ezren, a Luník lakótelepre ezren, Eperjesre 13 ezren, Sasvárra pedig 23 ezren.

 

Hogy vélekednek minderről a Vasárnap által megszólított papok? Miért utaznak a szlovákiai magyarlakta régiókból sokan inkább Budapestre, az eucharisztikus kongresszus rendezvényeire és a zárószentmisére? Mit mond Róbert Bezák volt nagyszombati érsek két héttel az esemény előtt? Kapott-e meghívót ő is? Milyen lesz Sasváron az oltár és a 150 ezer ember befogadására alkalmas terület? Mi emlékeztet majd arra, hogy 2021 Szent József éve?

Vrabec Mária összefoglalójában ezekre a kérdésekre is választ kapunk a már megvásárolható Vasárnapban.

Bevezető

Nem egész egy hét múlva Szlovákiába érkezik a pápa, de az érdeklődés a vele való találkozás iránt jóval kisebb, mint amivel a szervezők számoltak.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment