Search by category:
Egyéb kategória

Téma a VASÁRNAPBAN: Minden egyre drágább

Téma a VASÁRNAPBAN: Minden egyre drágább
Mayer-Ázsoth Réka
2021. 09. 06., h – 11:30

2021. szeptember 6., hétfő – 11:30
Friss ikon
Off

Törzs

Bizonyos termékek akár 10-12%-kal is drágábbak. Az áremelkedésnek nincs vége, csak a karácsonyi és új évi akciók táján várhatjuk, hogy lelassul. Olcsóbb azonban már semmi nem lesz.

Leghamarabb a kenyér és a péksütemény vásárlásakor vettük észre az árak megugrását, mert a kifli, a briós vagy a bagett is 4-5 centtel drágább. A tojás 10 darabos csomagolásáért, vagy egy kiló rizsért ugyancsak 5 centtel fizetünk többet, de egy liter étolajért már 12-vel, egy kiló disznókarajért pedig akár 20 centtel is. A sok 5-10 cent vásárlásonként 5-10 eurót is kitesz, havonta pedig több mint 100 euróval növelheti egy-egy család élelmiszer-kiadásait.

 

Mi az oka a nagy mértékű drágulásnak a szakemberek szerint? Miért nehéz szakképesített munkaerőt találni? Miért csökken jelentősen a kereslet Szlovákiában a hazai tojás és baromfihús iránt? Mikor és miért kezdődött a sertéshús drágulása? Mi minden járul hozzá az élelmiszerek árának emelkedéséhez? Milyen helyzetben vannak a zöldség- és gyümölcstermesztők? Mióta nem növekedtek Szlovákiában olyan drasztikusan az árak, mint az idén?

Vrabec Mária riportjában ezekre a kérdésekre is választ kapnak a már megvásárolható Vasárnapban.

Bevezető

Ma lényegesen kevesebb élelmiszert tudunk vásárolni ugyanazért az összegért, mint tavaly ilyenkor.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment