Search by category:
Egyéb kategória

Fesztivál helyi, hazai szereplőkkel

Fesztivál helyi, hazai szereplőkkel
Tornyai Bianka
2021. 09. 06., h – 20:59

2021. szeptember 7., kedd – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

Szeptember első szombatján szerveztek első alkalommal sörfesztivált a község szabadtéri színpadán, de a rendezvény megálmodója, Mucha Attila szerint minden bizonnyal nem utoljára.

Folytatása következik

“A rendezvény apropója az volt, hogy még soha nem volt sörfesztivál a faluban, én peredi vagyok és sört főzök, így adott volt, hogy előbb-utóbb megszervezzem a fesztivált. Az is motivált, hogy kevés élőzenei produkció van a faluban, itt viszont kimondottan ilyen zenekarok léptek fel” – mondta el Mucha Attila. A BeerFeszt nemcsak sörfesztivál, hanem kézművesfesztivál is volt, helyi és környékbeli piacosokkal, saját termelésű árut kínáló árusokkal. Voltak házi készítésű kozmetikumok, lakásdekorációk, teák és táplálékkiegészítők, sütemények, különféle kézimunkák, fajátékok, hímzett ruhák, de még házi füstölt kolbász is. “Kicsit szerettem volna újítani az ételkínálaton is, ezért nem a megszokott sült halat és cigánypecsenyét zsemlében kínáló árusokat hívtam meg, hanem például különféle hamburgereket, körömpörköltet, sült kolbászt, hurkát, kacsamájat, csülköt árusítókat. Ennek csak az az oka, hogy én ezt a felhozatalt kedvelem, az az én alapritmusom, ami a fesztiválon megjelent” – fogalmazott. A fesztivál ötlete tőle származik, de egy ilyen nagy volumenű rendezvényt csak segítőkkel lehet megszervezni. Ebben a Sine Metu Polgári Társulás 13 tagja volt Mucha Attila társa, akikkel több éve együttműködnek, illetve Pered Község is támogatta a rendezvényt. 

Sört sörrel

A fesztiválra látogatók Mucha Attila Foltos Szalamandra nevű kézműves sörén kívül többféle cseh, magyar és belga sört, lagert, barnát, gyümölcsöset, csapoltat és üvegeset is kóstolhattak, sörkülönlegességeket és kisüzemi gyártású vagy kézműves söröket, de nem kommersz és világmárkák söreit. A főszervező délután, az első fellépő koncertje előtt azt is elmondta, számoltak vele, hogy jó idő lesz, de nem gondolták, hogy visszatér a nyárias meleg, így feltehetően sokan inkább a kerti munkákat igyekeztek befejezni. A kézművesek és ételárusok 11-től várták a látogatókat, a zenei programok 15 órakor kezdődtek. “Ebben is kicsit más a fesztivál, mint a többi helyi rendezvény. A lakosok hozzászoktak, hogy csak délután kezdődnek a programok és éjjelig tart a szórakozás, most viszont akár ebédelni is kijöhettek, majd délutántól részt vehettek a programokon” – tette hozzá. Délután Noémo, azaz a peredi születésű Takács Noémi és gitáros társa, Tóth Mátyás lépett elsőként színpadra. Őket követte a somorjai The Butchers blues-rock zenekar, amelynek dobosa Mucha Attila, majd a párkányi Jóvilágvan és a magyarországi Parno Graszt lépett színpadra. Utolsó fellépőként a 20 évvel ezelőtt alakult peredi Mortifer zenélt, a doboknál szintén Mucha Attilával. A zenekar 15 év után állt össze ismét, kicsit nosztalgiából, de a tagok remélik, hogy a mostani koncert lehet az új kezdet. A koncertek után hajnalig tartott a nosztalgiabuli. Mintegy 1500-an vettek részt a fesztiválon, ez minden elvárást felülmúlt. A helyieken kívül nemcsak a környékbeli falvakból érkeztek résztvevők, hanem a Komáromi és a Dunaszerdahelyi járásból, de még Budapestről is. A jövőben minden év szeptember első hétvégéjén szeretnék megrendezni a Peredi BeerFesztet, a szervezők máris elkezdték az ötletelést a következő fesztivállal kapcsolatban.

 

Bevezető
PERED |

Első alkalommal rendeztek sörfesztivált Pereden. A kezdeti gyér érdeklődést követően estére megtelt a rendezvény helyszíne, nagysikerű fesztivált zártak a szervezők.

Település / hely
PERED

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment