Search by category:
Egyéb kategória

Davis-kupa: Gombosék meglepetésre készülnek

Davis-kupa: Gombosék meglepetésre készülnek
Mészáros György
2021. 09. 07., k – 17:52

2021. szeptember 7., kedd – 18:14
Friss ikon
Off

Törzs

A keretet Tóth Tibor szövetségi kapitány – aki Dominik Hrbatý távozása után vette át a válogatottat – jelentette be a keddi sajtótájékoztatón. A szlovák Davis-kupa-válogatott a pozsonyi NTC-ben fogadja a dél-amerikaikat szeptember 17-én és 18-án kemény borításon. 
„Alex Molčan jelenleg a legjobb formában lévő férfi teniszező Szlovákiában, már hosszabb ideje megbízható és minőségi formát nyújt. Gombos Norbert salakon jobb, ám idén egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt kemény pályán is. A US Open első fordulójában pedig több mint kiegyenlített mérkőzést játszott a chileiek első számú játékosával, Cristian Garinnal. Filip Polášeknek nem tett jót, hogy szakított páros társával, Ivan Dodiggal, de a rosszabb eredmények után ő is egyre jobb formában lendül. Azt még nem döntöttük el, hogy ki fogja játszani a páros meccset, de azért hívtam be Lukáš Kleint és Igor Zelenayt is, hogy nagyobb legyen a választási lehetőség” – indokolta döntését Tóth. 

Alex Molčan a selejtezőből felküzdve magát a US Open főtáblájára egészen a 3. fordulóig eljutott, ahol az argentin Diego Schwartzman győzte le őt 3:0-ra (6:4, 6:3, 6:3). „Örülök, hogy egészen a harmadik fordulóig sikerült menetelnem, mind mentálisan, mind pedig fizikálisan nagyon megterhelő volt. Mentálisan a selejtező utolsó mérkőzése, a portugál Elias Gastao ellen volt a legnehezebb, amit két meccslabdáról fordítottam meg. Schwartzman pedig egész más szintet képvisel, rendkívül mozgékony és alig hibázik, de összességében elégedett vagyok életem első Grand Slam-szereplésével – mondta mosolyogva Molčan, aki az év elején még 313. volt a világranglistán, jelenleg pedig a 138. – Nagyon várom már a Chile elleni összecsapást, hiszen ez lesz életem első Davis-kupa-szereplése.” Arra az újságírói kérdésre, hogy nem gondolja úgy, neki kellene lenni a csapat első számú játékosának, szerényen így válaszolt: „Nem, Norbi sokkal tapasztaltabb játékos, így természetes, hogy ő az első számú a válogatottban.”

Gombos Norbert ugyan nem volt ott a sajtótájékoztatón, de erőnléti edzője, Olasz Dávid igen, akit arról is faggattuk, hogy milyen volt Gombos Garin elleni mérkőzése a US Openen. „Jó mérkőzés volt, amelyen Norbi egyre jobban játszott. Garin, aki a 16. a világranglistán és salakon a jobb, egyre inkább elfáradt a kemény pályán. Norbi a 4. játszma végére sokkal jobban játszott, volt két játszmalabdája is, a rövidítésben azonban segített ellenfelének egy kettős hibával és azzal, hogy idegessé vált. Ha ötödik játszmára kerül a sor, biztos, hogy Norbi győzött volna – mondta Olasz, majd kitért Molčan remek teljesítményére is. – Alex már 16 éves kora óta az NTC-ben edz, de szinte háromhavonta sérült volt, nem tudott folyamatosan játszani. Decemberben felkért engem, hogy legyek az erőnléti edzője. A teniszedzőjével, Ladislav Simonnal kidolgoztunk neki egy edzéstervet, amely úgy tűnik, beválik, hiszen már szeptember van, és eddig még nem volt sérült.” 

A US Openen történtek után a Chile elleni meccs mellett sem mehettünk el szó nélkül. „Tóth Tiborral már van egy bizonyos forgatókönyvünk a mérkőzésre. Garin mellett valószínűleg Nicolás Jarry fog játszani, aki volt már a top 100-ban, csak doppingoláson kapták. Most építi újra a karrierjét, jó formában van. Ha sikerül a következő egy hét felkészülésből kihoznunk a maximumot, akkor meglephetjük a dél-amerikaiakat. Garint ezen a gyors pályán bármely játékosunk elkaphatja, és ugyan nem mi vagyunk a favoritok, de könnyedén okozhatunk meglepetést” – mondta a válogatott erőnléti edzője. 
A nemzetközi protokollnak megfelelően az NTC 40%-át tölthetik meg a nézők, ami számszerűen 1500 szurkolót jelent. Csak azok léphetnek be a mérkőzésre, akik oltva vannak, átestek már a Covid-betegségen, illetve tesztelve voltak (78 órás PCR-tesz, 48 órás antigénteszt). 

Bevezető

A nádszegi Gombos Norbert mellett a US Openen brillírozó Alex Molčan, Lukaš Klein, Filip Polášek és Igor Zelenay is ott van a szlovák tenisz Davis-kupa keretben, amely a chileiek elleni előselejtezőre készül. 
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros György

Read More

Post Comment