Search by category:
Egyéb kategória

Lengvarský: Csehországhoz képest nálunk 10 százalékkal alacsonyabb az átoltottság

Lengvarský: Csehországhoz képest nálunk 10 százalékkal alacsonyabb az átoltottság
Hegedűs Norbert
2021. 09. 07., k – 17:48

2021. szeptember 7., kedd – 18:45
Friss ikon
Off

Törzs

Egyúttal kiemelte azt az erőfeszítést, amelyet a beoltottak arányának a növeléséért tesznek Szlovákiában: lehetővé tették, hogy az általános orvosok is olthassanak, és hogy előzetes regisztráció nélkül, illetve a mobil oltócsoportoknál is lehessen oltást kapni.

Csehországban hétfőn 391 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ami június eleje óta a legmagasabb esetszám. Vojtěch a Lengvarskýval közös sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fertőzés főleg az oltatlanok körében terjed.

A szlovák és a cseh tárcavezető a Covid-19 elleni vakcina harmadik dózisának a beadásáról is beszélt. Lengvarský elmondta: Szlovákia ezt hamarosan lehetővé teszi a lakosság veszélyeztetett csoportja számára, az idősotthonokat is beleértve.

Vojtěch és Lengvarský egy államközi megállapodásról is beszélt, amely a mentőszolgálatot érintené. A szerződés néhány hónap múlva lesz kész – pontosított Vojtěch.

Bevezető

Csehországgal összehasonlítva körülbelül 10 százalékkal kisebb a beoltottak aránya Szlovákiában. Ezt Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter közölte Prágában, miután találkozott a cseh tárcabeli kollégájával, Adam Vojtěchhel.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment