Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Hamšíkék nehezen, de behúzták a ciprusi meccset

GALÉRIA: Hamšíkék nehezen, de behúzták a ciprusi meccset
Hegedűs Norbert
2021. 09. 07., k – 22:47

2021. szeptember 7., kedd – 22:47
Friss ikon
Off

Törzs

Štefan Tarkovič a megszokottnál jóval támadóbb felállásban küldte pályára csapatát. A négy védő előtt Lobotka szűrt, Hamšík irányított, Weiss, Duda, Schranz és a csatár Boženík pedig egyértelmű offenzív feladatokat kapott. Azaz Mak és Kucka is csak a cserepadon kezdett. Csakúgy, mint Pekarík, akinek helyét Koscelník foglalta el a kezdő 11-ben.

Szlovák részről a meccs elején Weiss vétette magát észre, alig akadt csapattársa, akinek ne osztott volna ki egy rossz passzt. Ellenkező oldalon a szövetségi kapitány, Nikolaosz Kosztenoglu volt a legaktívabb, aki csak egy-egy kortyolásra szakította meg csapata folyamatos instruálását.

A szlovák válogatott próbálta irányítani a játékot, de nagyon sok hiba csúszott a passzokba. A vendégek részéről pedig nem is volt mit értékelni, a ciprusiak egyetlen célja az időhúzás volt.

GALÉRIA: Hamšikék nehezen, de behúzták a ciprusi meccset
2021. 09. 07., k – 22:52
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

A közönség (6700 néző) meglepően türelmes és pozitív beállítottságú volt, a blokkolt lövéseket és a helyzetszerűségeket is lelkesen tapsolták meg.

Az egyetlen valódi ziccer Šatka nevéhez fűződik, aki szünet előtt fejjel szerezhette volna meg a vezetést egy szlovák szabadrúgás után.

Ez végül, némileg váratlanul az 55. percben következett be, az addig láthatatlan Schranz egy beívelést vágott be a bal alsó sarokba.

A gól után azonnal megváltozott a játék képe, a ciprusiak megpróbalkoztak focizni (értsd elkezdtek támadgatni), Hamšíkék pedig két kényszerű csere után (Lobotkát és Weisst Hrošovský és Jirka váltotta) kontráztak. A támadásaikban pedig láthatóan váltottak, a szélekről laposan belőtt labdákról Boženík és társai több esetben is csak centikkel maradtak le. 

A győzelmet a 77. percben biztosították be a szlovákok, Koscelník egy kifejelt szögletet lőtt szép ívben a hosszú felsőbe – 2:0.

A Tarkovič-csapat októberben Oroszországban és Horvátországban vendégeskedik.

Bevezető

A szlovák labdarúgó-válogatott győzelemmel zárta vb-kvalifikáció szeptemberi hármas blokkját. Schranz és Koscelník góljaival 2:0-ra verte Ciprust.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment