Search by category:
Egyéb kategória

Győzelemmel ünnepelték a búcsút Nagyölveden

Győzelemmel ünnepelték a búcsút Nagyölveden
Lencsés Zoltán
2021. 09. 07., k – 17:16

2021. szeptember 8., szerda – 10:44
Friss ikon
Off

Törzs

Mindkét csapat a bajnokság középmezőnyében tanyázik, a mérkőzés előtt az ímelyiek mindössze egy ponttal előzték meg a táblázaton a vendéglátót, így izgalmas, fordulatos és szoros küzdelemre számíthattak a nézők. Az egyik internetes fogadóiroda kínálatában is kiegyensúlyozott szorzók szerepeltek.

„Nehogy borsot törjenek az orrunk alá” – jegyezte meg egy hazai szurkoló a meccs kezdetét jelző sípszó előtt. Felesleges volt az aggodalma, hiszen a nagyölvedi alakulat remek, szórakoztató játékkal, 3:0-s győzelemmel fokozta a búcsúi hangulatot a nyugat-szlovákiai Tipos 
III. liga 6. fordulójában.
Az első félidő jelentős részét szabálytalanságok tömkelege jellemezte, a játékosok sokat fetrengtek a földön, és akadt néhány lökdösődés is a történéseknél. Kizárólag a hazai Bíňovský és a csapatkapitány Podlucký mellé-, illetve fölészálló lövése után hördült föl a lelátó. Sokan már elkönyvelték, hogy a kollektívák gól nélküli döntetlennel vonulnak pihenőre az öltözőbe, amikor a nagyölvediek kapuja került veszélybe, s míg a vendégek az elszalasztott gólszerzési lehetőség miatt fogták a fejüket, Orávik megiramodott egy lepattanó labdával, majd megtévesztve az ellenfél védelmét és Cvik kapust parádés gólt szerzett (1:0). Ezt követően az ímelyi Oršolík löketét védte magabiztosan Benkó kapus.

„Fel a fejjel cimbora, lesz ez még jobb is!”– vigasztalta a levonuláskor Boros Adrián társát, Csontos Dávidot. Csakhogy a folytatás nem lett jobb ímelyi részről, hiszen alig vette kezdetét a második játékrész, Bíňovský kísérletét Cvik valóságos csukafejessel hárította, de Sperka bombáját már nem volt képes hatástalanítani (2:0). Nem sokkal később ismét a hazai szurkolók dörzsölhették a tenyerüket, ugyanis egy kapu előtti kavarodásból Podlucký húzott hasznot, beállítva a végeredményt (3:0). A 64. percben a vendégek szorosabbá tehették volna a találkozót, de a kezezésért megítélt, Szobolevszkij által végrehajtott büntetőt a mezőny legjobbjának bizonyult Benkó Dániel bravúrosan hárította. „A tizenegyesek rúgására négyen voltak kijelölve, ám az ukrán labdarúgó önkényeskedően elvállalta. Nem emlékszem, mikor játszottunk utoljára ilyen csapnivalóanˮ – dühöngött a végén Bombicz József ímelyi csapatvezető.

A nagyölvediek négy hazai mérkőzésük közül hármat megnyertek, egyszer pedig döntetleneztek. „Egyre inkább beigazolódik, hogy a kitartó felkészülés és a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Ez a siker titka. Régen kezdtük ilyen remekül az idényt, mint most”– örvendezett Igor Kasana nagyölvedi edző.

„Egyik csapatrészünk sem nyújtott elfogadható teljesítményt. Sajnos saját magunkat vertük meg, pedig tisztességgel felkészültünk a viadalra. Vasárnap a császtóiak ellen lesz alkalom a bizonyításra” – mondta Milan Pavlovič ímelyi edző.

Bevezető
Nagyölved |

A nagyölvedi csapat az ímelyieket látta vendégül a nyugat-szlovákiai Tipos III. fociliga hétvégi mérkőzésén, amelyen magabiztos hazai siker született.

Település / hely
Nagyölved

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Ábel Gábor

Read More

Post Comment