Search by category:
Egyéb kategória

Vallomás tett az informatikus, aki az USB-kulcsot titkosította Dobroslav Trnkának

Vallomás tett az informatikus, aki az USB-kulcsot titkosította Dobroslav Trnkának
Hegedűs Norbert
2021. 09. 07., k – 12:18

2021. szeptember 7., kedd – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

„Titkosítottam és átadtam neki” – mondta a bíróságon az informatikus. Körülbelül 10 DVD-t és CD-t másolt át, az egész nagyjából három órát vett igénybe, a titkosítást Dobroslav Trnka házában végezte el. „Másra nem emlékszem” – jelentette ki a tanú. A másolás során véletlenül belehallgatott néhány felvételbe, mint mondta, zúgást és számára ismeretlen személyek beszélgetését hallotta. Vallomása szerint Dobroslav Trnkának nem volt tapasztalata a titkosítással.

A Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze május elején emelt vádat Dobroszlav Trnka ellen hivatali jogkörrel való visszaélés miatt. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség nyomozója arra a következtetésre jutott, hogy a volt főügyész nem vizsgált ki minden bűncselekményt, amiről tudomást szerzett.

Čižnár: Trnka leengedett egy hangfelvételt Ficónak, mire az kidobta

Dobroslav Trnka volt főügyész 2008-ban és 2009-ben találkozni akart Robert Fico (Smer) exkormányfővel. Mikor a kormányhivatalban találkoztak, leengedett neki egy hangfelvétlet – mondta Jaromír Čižnár volt főügyész a pozsonyi járási bíróságon kedden.

Bevezető

Dobroslav Trnka volt főügyész tárgyalásán a Pozsonyi I. Járásbíróság bírója kedden a Gorilla-ügyben meghallgatta a Főügyészség egyik korábbi informatikusát. A tanú elmondása szerint a vádlott 2013-ban azt kérte tőle, hogy titkosítson egy USB-kulcsot.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment