Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová értékelte az idei évet, beszédében senkit sem kímélt

Čaputová értékelte az idei évet, beszédében senkit sem kímélt
Balaskó Réka
2021. 12. 27., h – 08:47

2021. december 27., hétfő – 09:02
Friss ikon
Off

Törzs

Az államfő közölte, hogy kihívásokkal teli évünk volt, amit a fájdalom és a feszültség jellemez, de reményei szerint a belső világok elmélyülésének évéről is beszélhet. Mint megjegyezte, remélhetőleg a következőkben javulást tapasztalhatunk. „Szlovákia megsebesült. Nemcsak a Covid okozta, hanem bizalmi válságban is szenved. Fokozatosan hagytuk, hogy életterünket megmérgezzék, és évről évre nehezebben élünk benne. A közösségi hálózatok tele vannak sértegetésekkel, gyűlöletkeltő retorikával és álhírekkel.” – értékelte a társadalmi helyzetet.

 Az elnök szerint a tisztelet kiveszőben van az emberek közötti kapcsolatokból, ami az egészségügyi dolgozók elleni fizikai támadásokig fajult. Úgy látja, hogy a politikai kommunikáció elsősorban az ellenfelek támadásáról szól. „Mindenkinek nehéz lehet ilyen légkörben élni, függetlenül attól, hogy jelenleg a vita melyik oldalán áll. Különösen aggasztónak tartom, amikor valaki szándékosan kihasználja az emberek félelmét például az oltástól a saját politikai céljaira, és ezzel aláássa társadalmunknak a világjárvány elleni küzdelemre való képességét” – mondta. Végső soron ennek mindenki megfizeti az árát – mondta.

 Az idei kormányváltás az elnök szerint az egyetlen lehetséges megoldása volt az akkori politikai válságnak. „Véget kellett vetni a vitáknak, és foglalkozni kellett a világjárvánnyal és annak hatásaival” – zárta beszédét.

(br)

Bevezető

Az elnök szerint Szlovákiában a tisztelet kiveszőben van az emberek közötti kapcsolatokból, ami az egészségügyi dolgozók elleni fizikai támadásokig fajult.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment