Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Öt tonna szemét a vízben

GALÉRIA: Öt tonna szemét a vízben
Ibos Emese
2021. 09. 08., sze – 11:04

2021. szeptember 8., szerda – 11:49
Friss ikon
Off

Törzs

A szlovák és magyar önkéntesekből álló csapatok mintegy 5 tonna kommunális hulladékot, üveget, műanyagot gyűjtöttek össze a folyó vízfelszínéről és partjáról. A folyót három nap alatt a határ mentén fekvő Zemplénben, Ladmócon, Szőlőskén, Bodrogszerdahelyen és Borsiban tisztítják meg a szeméttől.

„A háromnapos enviromaraton ezt követően Magyarországon, Felsőbereckinél folytatódik, egészen Sárospatakig, ezen a szakaszon is be lehet kapcsolódni a szemétgyűjtésbe. Csütörtökön Sárospatakon rajtol a PET-kupa műanyaghulladék-gyűjtő verseny” – mondta Terézia Paňková, az ARR kommunikációs menedzsere. Az akcióban magyarországi önkéntesek is részt vesznek, a hulladékot összegyűjtik és szétválogatják. „A parton, az ártérben és a vízen is gyűjtik a hulladékot, kajakokról halásszák ki a szemetet a résztvevők. Hihetetlen mennyiségű hulladékot sikerült összegyűjtenünk, ami kitűnő és elszomorító eredmény. Hétfőn 10 kilométeren mintegy 3 tonnának megfelelő kommunális hulladékból, műanyag flakonokból álló hulladéktömeget szedtünk össze, kedden közel 2,5 tonnányit zsákoltunk be. A szemét túlnyomórészt műanyag flakonokból áll, de legalább ötvenkilónyi pléhdobozt, egy köbméternyi építkezési hulladékot, ugyanennyi gumit és egy hatalmas díványt is kihalásztunk a folyóból” – zárta Paňková. A projekt társfinanszírozója az Európai Unió a Tid(y)Up Dunai Nemzetközi Program keretében.

Öt tonna szemét a vízben
2021. 09. 08., sze – 11:15
Mészáros Richárd
Gallery images

Leírás

Németi Róbert felvételei

Bevezető
Bodrogszerdahely/Borsi |

Hétfőtől szerdáig önkéntesek tisztították a Bodrog folyót a kassai Régiófejlesztési Ügynökség (ARR), a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP) és a tőketerebesi Bodrogi Vízügyi Igazgatóság szervezésben.

Település / hely
Bodrogszerdahely/Borsi

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Németi Róbert

Read More

Post Comment