Search by category:
Egyéb kategória

Az Európai Gyógyszerügynökség még nem engedélyezte, de Szlovákiában már az öt évnél idősebb gyerekek is megkaphatják az oltást

Az Európai Gyógyszerügynökség még nem engedélyezte, de Szlovákiában már az öt évnél idősebb gyerekek is megkaphatják az oltást
Balaskó Réka
2021. 09. 09., cs – 14:41

2021. szeptember 9., csütörtök – 15:14
Friss ikon
Off

Törzs

Szlovákiában már az öt évnél idősebb gyerekek is megkaphatják a koronavírus elleni oltástde ezt az Európai Gyógyszerügynökség még nem engedélyezte.

Miroslav Lednár a Pfizer – BioNTech képviseletében elmondta, hogy a hivatalos ajánlások szerint a Comirnaty-vakcina a 12 éven felüliek védelmére alkalmas. „Az oltóanyag használatának összhangban kell lennie a hivatalos ajánlásokkal” – mondta. Jelenleg tanulmányok és adatfeldolgozás folyik arról, hogy a 12 évnél fiatalabbak is megkaphatják-e az oltást – tette hozzá Lednár.

Lengvarský egészségügyi miniszter szerdán hangsúlyozta, hogy az oltás felvétele továbbra is önkéntes alapú, a gyerekek beoltása pedig szülői engedélyhez kötött. Előtte azt a gyermek kezelőorvosának vagy egy szakembernek is jóvá kell hagynia. Továbbá elmondta, hogy a gyerekek csak a vakcina egyharmadát kapnák meg.

Ezt kérték a szakemberek, a gyermekorvosok és más olyan orvosok is, akik az oltással és a gyermekek egészségvédelmével foglalkoznak. Ez a döntés ahhoz járul hozzá, hogy meg tudjuk védeni főleg a gyermekeknek azt az érzékeny csoportját, amelynek az oltás nélkül problémái lehetnének a Covid-19 betegséggel” – magyarázta a miniszter.

(br, pluska)

Bevezető

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyelőre még nem engedélyezte, hogy a 12 évnél fiatalabb korosztály is megkapja a koronavírus elleni oltást – közölte Miroslav Lednár a Pfizer – BioNTech vállalat képviseletében.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment