Search by category:
Egyéb kategória

Zuzana Čaputová négyszemközt találkozik a Szentatyával

Zuzana Čaputová négyszemközt találkozik a Szentatyával
Hegedűs Norbert
2021. 09. 09., cs – 14:39

2021. szeptember 9., csütörtök – 14:45
Friss ikon
Off

Törzs

A Szentatyát hétfőn reggel fogadja Čaputová, klasszikus fogadási ceremónia lesz díszőrséggel, katonazenekarral, mindkét állam himnusza elhangzik. Roman Roth, az elnöki hivatal protokollfőnöke közölte, hogy a pápa nem vonul el a díszőrség előtt, csak üdvözli a katonákat.

Ezt követően a pápa és az államfő az arany szalonba vonul, négyszemközti megbeszélésükön csak a tolmács lesz jelen, Čaputová szlovák, a pápa pedig olasz nyelven fog beszélni. Ezután a Szentatya a zöld szalonban találkozik Čaputová szűk családjával. „Ott lesz az elnök asszony két lánya, a szülei, valamint az élettársa” – részletezte Strižinec. Itt kerül sor az ajándékok átadására is, melyekről előzetesen semmit nem árul el az elnöki palota.

Ezután a pápa a palota hátsó udvarán találkozik Szlovákia több mint száz képviselőjével, diplomatákkal és a civil szektor képviselőivel. Čaputová itt mond beszédet, melyben üdvözli Ferenc pápát és az ország lakosságához is szól.

A találkozó idején szigorú biztonsági intézkedések lesznek érvényben a palota környékén, a forgalmat elterelik, több utcát teljesen lezárnak.

Bevezető

Zuzana Čaputová államfő hétfőn, szeptember 13-án négyszemközti meg-beszélést folytat Ferenc pápával a Grassalkovich-palota arany szalonjában. Az ünnepélyes ceremónia a palota előtti udvaron lesz – tájékoztatott Martin Strižinec elnöki szóvivő.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment