Search by category:
Egyéb kategória

Több mint 1800 páciense volt nyáron a komáromi kórháznak

Több mint 1800 páciense volt nyáron a komáromi kórháznak
Vataščin Péter
2021. 09. 10., p – 10:41

2021. szeptember 10., péntek – 11:30
Friss ikon
Off

Törzs

Július és augusztus során nem kezeltek a kórházban koronavírusos betegeket, ám számos más súlyos diagnózissal érkező beteget kellett ellátniuk. „A nyári hónapok folyamán leggyakrabban szívelégtelenségtől, dehidratációtól, magas vérnyomástól és szívinfarktustól szenvedő betegeket kezeltünk, amelyre bizonyosan hatással volt a szélsőségesen meleg időjárás. Minden bizonnyal az elmaradt prevenció miatt is májzsugor és szklerózis multiplex lépett fel egyes pácienseknél, a mentősök pedig szédüléses és agyi érkatasztrófás eseteket hoztak be nekünk” – közölte Miroslav Jaška kórházigazgató. Hozzátette, sok törést kellett ellátniuk, amelyeknek szerinte az volt az oka, hogy az emberek a járvány miatt sokat voltak otthon, miközben a rendszeres sportolást is szüneteltették.

A nyári szabadságok és szabadságok miatt megnőtt a koronavírus-tesztek iránti igény: összesen 700 PCR- és 400 antigéntesztet végeztek el. Ezzel párhuzamosan közel 12 ezer főnek adták be a Covid elleni oltást.

(AGEL)

Bevezető
Komárom |

A komáromi kórház különösen leterhelt júliusi és augusztusi hónapokon van túl: összesen 1830 hospitalizált betegük volt, valamint folyamatosan teszteltek és oltottak.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment