Search by category:
Egyéb kategória

Mától kilenc járás vált piros színűre

Mától kilenc járás vált piros színűre
Hegedűs Norbert
2021. 09. 13., h – 11:48

2021. szeptember 13., hétfő – 12:26
Friss ikon
Off

Törzs

A narancssárgával jelölt éberségi fázisban a következő járások vannak: Báni (Bánovce nad Bebravou), Besztercebányai (Banská Bystrica), Selmecbányai (Banská Štiavnica), Bártfai (Bardejov), Breznóbányai (Brezno), Csacai (Čadca), Gyetvai (Detva), Alsókubini (Dolný Kubín), Gölnicbányai (Gelnica), Illavai (Ilava), Késmárki (Kežmarok), Kassa-vidéki (Košice-okolie), Kiszucaújhelyi (Kysucké Nové Mesto), Lévai (Levice), Lőcsei (Levoča), Liptószentmiklósi (Liptovský Mikuláš), Losonci (Lučenec), Turócszentmártoni (Martin), Nagymihályi (Michalovce), Miavai (Myjava), Nyitrai (Nitra), Vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom), Simonyi (Partizánske), Pöstyéni (Piešťany), Vágbesztercei (Považská Bystrica), Eperjesi (Prešov), Privigyei (Prievidza), Nagyrőcei (Revúca), Rimaszombati (Rimavská Sobota), Kisszebeni (Sabinov), Vágsellyei (Šaľa), Szenicei (Senica), Szinnai (Snina), Szobránci (Sobrance), Iglói (Spišská Nová Ves), Ólublói (Stará Ľubovňa), Felsővízközi (Svidník), Nagytapolcsányi (Topoľčany), Tőketerebesi (Trebišov), Stubnyafürdői (Turčianske Teplice), Turdossini (Tvrdošín), Nagykürtösi (Veľký Krtíš), Varannói (Vranov nad Topľou), Zsarnócai (Žarnovica), Garamszentkereszti (Žiar nad Hronom), Zsolnai (Žilina), Zólyomi (Zvolen) járás.

Zöld, azaz megfigyelési fázisban a Pozsonyi (I.-V.) (Bratislava), a Dunaszerdahelyi (Dunajská Streda), a Galántai (Galanta), a Galgóci (Hlohovec), a Homonnai (Humenné), a Komáromi (Komárno), a Malackai (Malacky), a Mezőlaborci (Medzilaborce), a Námesztói (Námestovo), az Érsekújvári (Nové Zámky), a Bazini (Pezinok), a Poltári (Poltár), a Puhói (Púchov), a Rózsahegyi (Ružomberok), a Szenci (Senec), a Sztropkói (Stropkov), a Nagyszombati (Trnava) és az Aranyosmaróti (Zlaté Moravce) járás van.

A zöld járásokban az oltottak korlátozás nélkül végezhetik a legtöbb tevékenységet, azoknak viszont, akik nincsenek beoltva a COVID-19 betegség ellen, és nem is teszteltetik magukat, enyhe korlátozásokkal kell számolniuk. A narancssárga besorolású járásokban szigorúbb szabályok vonatkoznak a tömegrendezvényekre, az éttermekre, a fitnesz- és wellnessközpontokra, valamint az esküvőkre és a halotti torokra. A vendégek maximális létszáma a szervező által választott működési rendtől függ. Három üzemmód közül lehet választani: csak a teljes védettséget élvezőket engedik be, vagy azokat, akik oltva vannak, teszteltették magukat vagy átestek már a COVID-19 betegségen (OTP-üzemmód), illetve a harmadik lehetőség, hogy mindenkit megkülönböztetés nélkül beengednek.

Bevezető

Hétfőtől kilenc további járás került a COVID-automata szerint az első veszélyességi fokozatba: a Nagybiccsei (Bytča), a Kassai (Košice I-IV.), a Korponai (Krupina), a Poprádi (Poprad), a Szakolcai (Skalica) és a Trencséni (Trenčín) járás. A Rozsnyói (Rožňava) járás már csütörtöktől (szeptember 9.) a piros fázisba került. 47 járás éberségi, a többi pedig megfigyelési fokozatban van.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment