Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Lebénult Pozsony belvárosa a pápalátogatás miatt

GALÉRIA: Lebénult Pozsony belvárosa a pápalátogatás miatt
Hegedűs Norbert
2021. 09. 13., h – 11:41

2021. szeptember 13., hétfő – 11:46
Friss ikon
Off

Törzs

A rendőrség járművein kívül gyakorlatilag senki nem jut át Pozsony belvárosán. Az érintett útszakaszok a gyalogosok és az elektromos rollerrel közlekedők alatt többé-kevésbé nyitva maradtak, de a 15-20 méterenként álló rendőrök és katonák mindenkit szigorúan arra utasítanak, hogy kizárólag a járdán közlekedjen. A rendőri jelenlét ezzel együtt is rendkívül nagy, a Szent Márton-dómmal szembeni Zsidó utcában rohamrendőrök állnak készenlétben.

Ferenc pápa a reggeli programját az elnöki palotában kezdte, ahol az államfővel Zuzana Čaputovával találkozott és a társadalmi szervezetek, intézmények vezetői előtt mondott beszédet. Az egyházfő a Hodža téren lévő elnöki palotából a valamivel több mint 1500 méterre lévő a Szent Márton-dómba ment, ahol  beszédet mondott a klérus tagjai előtt. Délután a Duna másik partján lévő Ligetfaluban találkozik a Betlehemi Misszió Misszionáriusnőivel, ezért ott is széleskörű útlezárások vannak.

GALÉRIA: Lebénult Pozsony belvárosa a pápalátogatás miatt
2021. 09. 13., h – 11:43
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

Czímer Gábor felvételei

Bevezető

Pozsony belvárosának egyik legfontosabb útját és közlekedési csomópontját, a Staromestská, azaz Óvárosi utcát, és a Hodža teret, valamint a SzNF hidat is órákra lezárták Ferenc pápa látogatása miatt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment