Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA + VIDEÓ: Eufórikus hangulat uralkodik a Luníkon, Ferenc pápa hamarosan megérkezik

GALÉRIA + VIDEÓ: Eufórikus hangulat uralkodik a Luníkon, Ferenc pápa hamarosan megérkezik
Mészáros Richárd
2021. 09. 14., k – 13:24

2021. szeptember 14., kedd – 13:24
Friss ikon
Off

Törzs

A rendre több száz rendőr, katona és mesterlövész figyel, a telepre érkezőket szinte minden néhány száz méter után alaposan leellenőrzik a kapuknál. A fő pódium egyelőre még üres, azonban az annak közvetlen közelében felállított kisebb színpadokon már egy ünnepi liturgiára, a helyiek és a vendégek köszöntésére és számos koncertre és fellépésre is sort kerítettek.

Aki járt már korábban a Luníkon, annak valóban hatalmas meglepetést okozhat a lakótelep jelenlegi állapota. A szemetet elhordták, a panelházak többségét kívülről kipofozták, a környéket megtisztították, azonban sokan szkeptikusan tekintenek az egészre, egyesek szerint a lakótelep a pápa távozása után vissza kerül abba az állapotba, amilyennek eddig ismerhettük. Marcel Šaňa, a Luník IX városrész polgármestere ma délelőtt azt mondta az újságíróknak, hogy mindenki próbáljon másként tekinteni az itt élőkre, mellőzzék az előítéleteket. 

GALÉRIA: Euforikus hangulat uralkodik a Luníkon, Ferenc pápa hamarosan megérkezik
2021. 09. 14., k – 13:27
Mészáros Richárd
Gallery images

Leírás

Németi Róbert felvételei

Ferenc pápa a tervek szerint délután négykor érkezik meg a lakótelepre, de előtte ellátogat a városközpontba, Jaroslav Polaček reményei szerint egyebek mellett a Fő utca kellős közepén található Szent Erzsébet-székesegyházat is meglátogatja. 

Bevezető
Kassa |

Már javában zajlanak a kísérőprogramok a szentatya érkezése előtt, a hírhedt Luník IX lakótelepen már több ezren gyűltek össze. 

Település / hely
Kassa

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Németi Róbert

Read More

Post Comment