Search by category:
Egyéb kategória

Forma-1 – Nem lesz versenyhétvége jövőre Németországban

Forma-1 – Nem lesz versenyhétvége jövőre Németországban
Hegedűs Norbert
2021. 09. 15., sze – 11:08

2021. szeptember 15., szerda – 12:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az elnök-vezérigazgató szerdán a Sport Bild magazinnak azt mondta, a „szervezők nem bíznak eléggé magukban”, hogy képesek újra Forma-1-es nagydíjat rendezni.

A Nürburgring tavaly a koronavírus-járvány ideje alatt beugróként adott otthont az Eifel Nagydíjnak, Hockenheimben viszont legutóbb 2019-ben járt a száguldó cirkusz mezőnye.

A mezőnyben jelenleg két német versenyző van, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az Aston Martinnál, míg a legendás, hétszeres vb-győztes Michael Schumacher fia, Mick a Haasnál versenyez. A konstruktőri világbajnoki címet ugyanakkor a német Mercedes istálló birtokolja, amely sorozatban hétszer diadalmaskodott a csapatok pontversenyében.

A német szervezők pénzügyi okokkal indokolják, hogy nem akarnak versenyhétvégét rendezni, Domenicali azonban a teltházas Holland Nagydíjat hozta ellenpéldának, valamint jelezte, biztos benne, hogy a Miamiban sorra kerülő új egyesült államokbeli GP-re is hamar elfogynak majd a jegyek.

Az F1-et irányító olasz szakember azt mondta, jövőre 23 futamos lesz a világbajnoki sorozat, ennek nagyjából az egyharmadát európai helyszíneken teljesíti majd a mezőny, az első viadalra pedig várhatóan – az idei évhez hasonló módon – Bahreinben kerül majd sor.

Bevezető

A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságot irányító Stefano Domenicali szerint jövőre nem rendeznek versenyhétvégét Németországban.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment