Search by category:
Egyéb kategória

Centenáriumot ünnepelt a légi labdarúgás

Centenáriumot ünnepelt a légi labdarúgás
Orosky Tamás
2021. 09. 16., cs – 17:04

2021. szeptember 17., péntek – 09:18
Friss ikon
Off

Törzs

És emlékeztek is nemrég. Tán kétszázan. A bejáratnál minden meghívottnak egy táskát adtak a kezébe, benne emlékérem, mellette egy szép kivitelezésű könyv 100 éves a légi foci címmel. Németh György munkája. 

„A százasra már te írod, mondta nekem a 75. évfordulón Plavy Dezső volt edzőnk, focimúlt-kutatónk, aki az első hat, majd a hét és fél évtizedet örökítette meg. Ezzel képletesen mondva átadta a váltóbotot. Évek gyűjtőmunkája van ebben is” – jegyzi meg Németh György, aki az ünnepségen hosszasan ecsetelte a légi labdarúgás évtizedeit, történéseit, szereplőit, 1921-től 2021-ig. A jelenlevőkből meg mindenki azt várta, hogy mikor érnek az ő fociidőszakához. A csúcs 1988 volt, amikor a kerületi I. A osztály megnyerésével a divízióba, a mai III. ligába léptek a légiek, ahol két bajnoki évadot töltöttek.

Szitási Ferenc, a 2500 lakosú felső-csallóközi település polgármestere elárulta, hogy a faluban mindig racionálisan gondolkodtak az emberek, s vigyáztak arra, hogy ne szűnjön meg a labdarúgás, még a legnehezebb időkben se. Meg se szűnt. Pénzt ma is adnak a sportra, de nem kizárólag az első hely a cél, hanem a kikapcsolódásra vágyó szurkoló kiszolgálása. 

Bevezető
Lég |

Amikor elkezdték, senki sem gondolt arra, hogy egyszer, száz évvel később az utódok ülnek össze a helyi sportcsarnokban, hogy a légi labdarúgás születésére emlékezzenek. 

Település / hely
Lég

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
J. Mészáros Károly

Read More

Post Comment