Search by category:
Egyéb kategória

Mikulec: Határozottabban léphetünk fel, ha meglesz hozzá a törvényes keret

Mikulec: Határozottabban léphetünk fel, ha meglesz hozzá a törvényes keret
Hegedűs Norbert
2021. 09. 17., p – 16:43

2021. szeptember 17., péntek – 16:43
Friss ikon
Off

Törzs

„Akkor tudunk határozottabban cselekedni, ha meglesznek hozzá a törvények. Mi több olyan törvénymódosítást indítványoztunk, amely már most a törvényalkotás folyamatában van” – válaszolta arra az újságírói kérdésre, hogy hogyan oldja meg a tárcán belül kialakult helyzetet. A megfelelő személyek kiválasztása szerinte nem egyszerű.

Mikulec szerint az idő megmutatta, hogy sok dolog nem működik. „Sok olyan, többek között belső előírás volt, amelyet meg fog kelleni változtatni. Ezt az az időszak és helyzet hívta elő, amelynek ma, sajnos, a tanúi lehetünk” – tette hozzá.

A miniszter szerint a szakértői munkacsoport jó megoldást jelent. Az, hogy ez elegendő-e, majd csak akkor derül ki, ha a csoport előterjeszti a javaslatait. A javaslatokat szerinte nagyon gyorsan ki kellene dolgozni – mondta azt is hozzátéve, hogy a csoport létrehozásával a Sme rodina is egyetértett.

Boris Kollár szavait az ún. Čurilla-féle maffiáról nem tartja szerencsésnek. Szerinte tiszteletben kellene tartani az ártatlanság vélelmét. „Nem jó, ha most arról beszélünk, hogy létezik-e valamiféle Čurilla-maffia. Azt gondolom, hogy azok az emberek nem épp ezt érdemlik, főleg, hogy hosszú ideje dolgoznak nyomozóként, és a legkomolyabb ügyekkel foglalkoztak. Nagyon sok a kétely, és sok mindenre, ami a letartóztatással összefügg, nincs magyarázat” – állapította meg.

Elutasította a manipulációról szóló állításokat, ahogy azt is, hogy tudott a nyomozók lépéseiről. „Nem avatkozom bele a nyomozásba, és nem is kérek tájékoztatást arról, hogy milyen lépéseket terveznek” – mondta.

A Smer-nek a leváltására irányuló következő kísérletét Mikulec az ellenzék legitim jogának nevezte. „Én készen állok” – közölte.

Kollár arra szólította fel a koalíciót, hogy foglalkozzon ismét azzal a munkával, amelyet a választóknak ígért. Az ún. Fico-féle maffia elleni harcról beszélt, és arra figyelmeztetett, hogy komoly gyanúról van szó. Kijelentette: nem támogatja egy ún. másik maffia létrehozását.

Bevezető

Akkor lehet majd határozottabban fellépni, ha meglesz hozzá a törvényes keret. Néhány dolog már a törvényalkotás folyamatában van. Ezt pénteken közölte az újságírókkal Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter. Megállapította: a munkacsoport létrehozásával a Sme rodina mozgalom is egyetértett. Számára nem jelent problémát, ha a Sme rodina nem lesz benne ebben a csoportban. Mint elmondta: az idő megmutatta, hogy sok olyan dolog van, amely nem működik. Hozzátette: sokan még a „mi emberünk” rendszerében működnek, amelyet szerinte a Smer-SD kormányai építettek ki.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment