Search by category:
Egyéb kategória

10-35 milliméternyi csapadék esett az elmúlt 24 órában az ország nyugati részén

10-35 milliméternyi csapadék esett az elmúlt 24 órában az ország nyugati részén
Hegedűs Norbert
2021. 09. 17., p – 17:06

2021. szeptember 17., péntek – 17:19
Friss ikon
Off

Törzs

A Zsitva mentén és Pozsony megye keleti részén még ennél is több, helyenként 65 milliméter csapadék esett. Erdőhát térségében mindössze öt és 12 milliméter közötti csapadék esett – tájékoztatott a közösségi hálón a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ). Az SHMÚ másodfokú figyelmeztetést adott ki az eső miatt.

A sok eső miatt megemelkedett néhány folyó vízszintje, a fővárosban elöntött a víz néhány aluljárót.

A meteorológiai előrejelzés szerint nyugat felől fokozatosan Kelet-Szlovákia felé vonulnak el az esőfelhők. Az elkövetkező órákban tartós, helyenként heves esőzésekre kell számítani az ország keleti részén. A meteorológusok a vízfolyások felső szakaszain a vízszint csökkenésére számítanak, az alacsonyabb szakaszokon, például a Dunán, a Morván, illetve a közép- és kelet-szlovákiai folyókon a vízszint emelkedése várható.

A SHMÚ elsőfokú figyelmeztetést adott ki az eső miatt a Breznóbányai, a Rimaszombati, a Rozsnyói, a Nagyrőcei, a Poprádi és a Késmárki járásra. A déli járásokban 17, az északi járásokban 20 óráig érvényes a figyelmeztetés.

Árvízvédelmi figyelmeztetés van érvényben az Aranyosmaróti, a Poprádi, a Késmárki, az Ólublói, az Iglói, a Gölnicbányai, a Lőcsei és a Kassai járásban.

Bevezető

10-35 milliméter csapadék esett az ország nyugati részén az elmúlt 24 órában. Helyenként még ennél is több csapadékot regisztráltak a meteorológusok. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment