Search by category:
Egyéb kategória

Tovább már nem lehet halogatni az adóbevallást

Tovább már nem lehet halogatni az adóbevallást
Molnár Iván
2021. 09. 17., p – 17:16

2021. szeptember 18., szombat – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

Azoknak az adózóknak, akiknek az adóköteles bevételei tavaly meghaladták a 2207,10 eurót, a jövedelemadó-bevallásukat idén is március 31-éig kellett elküldeniük az adóhivatalnak. Akik azonban valamilyen okból nem tudták betartani a március végi határidőt, és csak belföldi bevételeik voltak, 3 hónap haladékot intézhettek, akik pedig külföldi bevételekkel is el akartak számolni, azok a határidőt 6 hónappal, szeptember 30-áig halaszthatták el. Az utóbbi lehetőséggel idén 18,6 ezren éltek, akiknek így már csak pár napjuk maradt az adóbevallás benyújtására és az adó kifizetésére. Külföldi bevételnek egyébként nem csak a külföldi munkavállalásból vagy vállalkozásból származó jövedelmek számítanak, hat hónapos halasztást igényelhettek azok is, akiknek például a külföldön található ingatlanjaikból, külföldi banki betétjeik kamatozásából, osztalékokból vagy licencdíjakból származott bevételük.

„Szeretnénk felhívni az adózók figyelmét, hogy az adózási kötelezettségüket ne hagyják az utolsó pillanatra, hiszen a szeptember 30-ai végső határidőt már nem lehet meghosszabbítani. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az adóbevallás benyújtásával párhuzamosan az abban kiszámított adót is e hónap végéig kell befizetni” – mondta el lapunknak Martina Rybanská, a központi adó- és vámhivatal szóvivője. Akik elmulasztják az adóbevallás benyújtását, azok Rybanská szerint 30 euró és 16 ezer euró közötti büntetésre számíthatnak, miközben a bevallást így sem kerülhetik el. „Akik a többszöri felszólítás ellenére sem tesznek eleget a kötelességüknek, azoknak az adóhivatal a saját módszereivel számolja ki az adóját, és hajtja be rajtuk a követelést” – figyelmeztet Rybanská, emlékeztetve arra is, hogy az adóbevallás részleteiről a honlapjukon (www.financnasprava.sk) tájékoztatnak.

Bevezető
Pozsony |

A külföldi bevételekkel is rendelkezőknek nem egész két hetük maradt az elhalasztott jövedelemadó-bevallásuk benyújtására. A hat hónapos halasztást idén több mint 18 ezren vették igénybe. Mire kellene ügyelniük az elkövetkező napokban?

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment