Search by category:
Egyéb kategória

Matovič szerint elképzelhető, hogy a Sme rodina nélkül kormányozzanak tovább

Matovič szerint elképzelhető, hogy a Sme rodina nélkül kormányozzanak tovább
Mészáros Richárd
2021. 09. 19., v – 11:44

2021. szeptember 19., vasárnap – 11:56
Friss ikon
Off

Törzs

„Úgy tűnik nekem, hogy Kollár kissé eltévelyedett, és a vészjelzője leállt. Én mindent megteszek azért, hogy maradjon, és egy korrupcióellenes koalíció tagja legyen” – mondta Matovič a TA3 vasárnapi műsorában.

Matovič szerint ha a Sme rodina akadályozná a tisztességes nyomozók védelmének lehetőségét a rendszer megtisztítása alatt, „akkor a Sme rodina mentálisan távolodik a koalíciótól, ekkor pedig fel kell tennünk a kérdést, hogy létrehozhatunk-e egy koalíciót nélkülük”.

A pénzügyminiszter elmondta, bízik benne, hogy a rendőrháború mögött nem a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) áll. Hozzátette: amennyiben mégis bebizonyosodna Daniel Lipšic különleges ügyész gyanúja, Kollár pártját meg kell fosztani a titkosszolgálat élére való jelölés lehetőségétől. Az őrizetbe vett, majd a vádak alól bizonyítékok hiányában felmentett korábbi SIS-vezetőt, Vladimír Pčolinskýt Boris Kollár javasolta a posztra.

Matovič emellett Branislav Gröhling (SaS) iskolaügyi minisztert is bírálta, amiért az iskolába lépés előtt nem teszteltette a diákokat. „Ez az oktatási miniszter rendkívüli kudarca” – mondta.

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) elképzelhetőnek tartja, hogy a Eduard Heger (OĽaNO) kormánya a Sme rodina nélkül folytassa tovább, ha Boris Kollár (Sme rodina) pártja továbbra is akadályozni fogja a rendszer megtisztítását.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment