Search by category:
Egyéb kategória

Eljárást indítottak a Denník N két újságírója ellen

Eljárást indítottak a Denník N két újságírója ellen
Balaskó Réka
2021. 09. 20., h – 12:23

2021. szeptember 20., hétfő – 13:09
Friss ikon
Off

Törzs

Múlt héten a Pozsony III Járásbíróság ügyésze, František Spusta eljárást indított a Denník N napilap két újságírója, Mónika Tódová és Konštantín Čikovský ellen bizalmas és korlátozott terjesztésű adatok veszélyeztetésének bűntettével.

A gyanú szerint a két újságíró egy 2018-ban megjelent cikkel követték el a bűncselekményt, amelyben arról írnak, hogy Peter Tóth beismerte a rendőröknek, Marian Kočner kérésére követte Ján Kuciakot és több más újságírót is. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja őket, a Büntető Törvénykönyv szerint akár egyéves szabadságvesztésre ítélhetők.

A feljelentés mögött Peter Tóth, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) kémelhárítási részlegének volt helyettes vezetője áll, aki Kočner egykori bizalmasa és barátja volt – írja a Denník N.

Ma reggel nekem és Konštantín Čikovskýnak a pozsonyi ügyészség kézbesítette a gyanúsítást, amely szerint bizalmas adatokat veszélyeztettünk, mikor arról írtunk, Peter Tóth beismerte, hogy újságírókat követett. A gyanúsítás Peter Tóth feljelentése alapján történt, három évvel a cikkünk után és közvetlenül azelőtt, hogy ez a »bűncselekmény« elévült volna. És azután érkezett, hogy pár cikkben kritizáltuk az ügyészséget” – írta Mónika Tódová az Instagram-oldalán.

(br, dennikn)

Bevezető

Mónika Tódovat, a lap újságíróját és Konštantín Čikovskýt, a napilap főszerkesztő-helyettesét Peter Tóth, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) kémelhárítási részlegének volt helyettes vezetője jelentette fel egy három évvel ezelőtti cikk miatt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment