Search by category:
Egyéb kategória

A homonnai menekülttáborban 19 afgán tartózkodik, a legfiatalabb három hónapos

A homonnai menekülttáborban 19 afgán tartózkodik, a legfiatalabb három hónapos
Mészáros Richárd
2021. 09. 22., sze – 11:33

2021. szeptember 22., szerda – 11:45
Friss ikon
Off

Törzs

Az afgánok között több gyerek és hét olyan nő van, akik házastársa Szlovákiában él. Három édesanya és egy 20 éves fiatalember is tartózkodik a menekülttáborban. Friese elmondása szerint a menedékkérőket a megérkezésük után azonnal letesztelték a Covid-19 betegségre. A negatív teszteredmény kézhez vétele után külön szobákban szállásolták el a családokat.

Jelenleg folynak a kötelező orvosi vizsgálatok. A menedékkérők csak a vizsgálatok eredményének ismertetése és egy kötelező meghallgatás után hagyhatják el a menekülttábor területét. Friese hozzátette: a menedékkérők intenzív szlovák nyelvtanfolyamon vesznek részt.

A homonnai menekülttáborban azokat a személyeket helyezték el ideiglenesen, akiket a szlovák katonák augusztus végén evakuáltak Afganisztánból.

Bevezető
Homonna |

A homonnai menekülttáborban tartózkodó afgán állampolgárok közül a legfiatalabb egy három hónapos gyerek. Összesen 19 Afganisztánból érkezett menedékkérő tartózkodik a tábor területén – tájékoztatott Petra Friese, a belügyminisztérium sajtóosztályának munkatársa szerdán.

Település / hely
Homonna

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment