Search by category:
Egyéb kategória

Nagyobb területen folytatják a főtér felújítását

Nagyobb területen folytatják a főtér felújítását
Száz Ildikó
2021. 09. 22., sze – 09:05

2021. szeptember 22., szerda – 11:30
Friss ikon
Off

Törzs

A városi hivatal a napokban arról is tájékoztatta a lakosokat, hogy az eredeti szökőkút eltávolítását követően régészeti felmérés kezdődött a bekerített parcellán, amelyet a Kerületi Műemlékvédelmi Hivatal rendelt el.

„Mivel a területen munkagépekkel dolgoznak, a lakosok biztonsága érdekében az önkormányzat úgy döntött, az építkezés kerítését az út túloldalára helyezik át”

– áll a városi hivatal honlapján.

Érsekújvár önkormányzata még a májusi rendkívüli ülésen döntött arról, hogy környezetkímélő megoldáshoz folyamodik a lebetonozott főtéri terület felújítása során. A városháza előtti északi területet érintő projekt az esővíz tárolására, annak újrahasznosítására irányul. Vízgyűjtőket alakítanak ki, ahová elvezetik a felgyülemlett esővizet és virágokat ültetnek ki hatszögletű, a város egykori erődrendszerét ábrázoló alakzatban. A felújítási munkálatok mintegy 138 ezer euróba kerülnek, a város hétezer euró önrésszel támogatja a beruházást. A látványtervek alapján négy vízágyú-szerű és további harmincöt állítható fúvókájú vízpermetezőt építenek az új szökőkútba, és a vízsugár mintegy három méteres magasságba lövell. A városi hivatal előtti részen tervezik a vízgyűjtő építését, ahol magasított virágágyások lesznek.

Az érsekújvári lakosok szeretnék, ha betonrengeteg helyett parkosítanák a főtér egy részét, és több árnyékot adó fát ültetnének ki a város központjába.

Bevezető
Érsekújvár |

Néhány hete megkezdték a város történelmi központjában a főtér egy részének a felújítását a plébániatemplom előtti részen. A területet bekerítették, és leszerelték a régi szökőkutat.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment