Search by category:
Egyéb kategória

Gúta után Feketenyéken hajtanak

Gúta után Feketenyéken hajtanak
Lencsés Zoltán
2021. 09. 23., cs – 16:46

2021. szeptember 25., szombat – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Nem tudom, miként alakul a megmérettetés, de leszünk elegen, az biztos, hiszen 25 kettes fogatra számítok, több mint tízen Magyarországról is jelentkeztek – újságolta lapunknak Gasparovics László házigazda, a hobbiból hajtók itteni társaságának feje, aki maga is bakra ül, és vélhetően fia, László se hagyja ki a versenyzési alkalmat. – A felsőszeli Vankó Imre már megnyerte idei házi pontversenyünket, s nálunk is nagy esélyes lesz. Abban bízom, hogy mi, lóbaráti körünkből álló hazaiak nem engedjük ki a kezünkből a győzelmet, s mind akadályhajtásban, mind vadászhajtásban legalább hárman a legjobb hatban végzünk.”

Szerényebb mezőny gyűlt össze a múlt héten Gútán: mindössze 9 fogat rajtolt a sorozat 5. állomásán. A Békavárban tartott versenyen Vankó Imre dominált, mind akadályhajtásban, mind vadászhajtásban maga mögé utasította a többieket. „Elég jól sikerült minden, csak a kevés résztvevő bosszantott – sajnálkozott Králik János házigazda, aki szintén versenyzett, akárcsak unokája, Telekes Ádám. – Hatodik lett akadályban, ami kupaszerző hely volt. Másodszor rendeztük mi a gútai hajtást, és a sorozatból van már három kupánk. Mindketten ugyanazzal a fogattal indultunk. Unokám jobb volt nálam, nekem csak a mezőny vége felé sikerült végeznem. Keveset edzünk, jóformán csak a versenyen hajtunk, s ez megmutatkozik az eredményeinkben.” 

Bevezető

Fogatok lepik el vasárnap a feketenyéki G-G ranchot. A dél-szlovákiai amatőr hajtók idei sorozatának hatodik, utolsó állomása (kezdés: 11.00) vár az indulókra.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
J. Mészáros Károly

Read More

Post Comment