Search by category:
Egyéb kategória

Az oltatlan egészségügyi alkalmazottak csak negatív teszttel dolgozhatnak

Az oltatlan egészségügyi alkalmazottak csak negatív teszttel dolgozhatnak
Hegedűs Norbert
2021. 09. 23., cs – 16:45

2021. szeptember 23., csütörtök – 16:45
Friss ikon
Off

Törzs

A teljes védettséget élvező alkalmazottaktól, illetve azoktól, akik az utóbbi 180 napban átestek a betegségen, és nincsenek a COVID-19-re jellemző tüneteik, nem fognak tesztet kérni azelőtt, hogy belépnének a munkahelyükre. 72 óránál nem régebbi negatív tesztet kell viszont felmutatniuk azoknak a munkavállalóknak is, akik már megkapták a vakcina mindkét adagját, de pozitív epidemiológiai anamnézissel rendelkeznek, vagy a COVID-19-re jellemző tüneteik vannak, ugyanakkor mentesülnek a karanténkötelezettség alól.

Az egészségügyi szakközépiskolások, az egészségügyi szakmákra készülő egyetemi hallgatók és oktatóik tesztelését a kórházi gyakorlati képzés során az egészségügyi szolgáltató biztosítja a munkavállalókra vonatkozó rendszer szerint.

Bevezető

A kórházak és rendelők azon alkalmazottainak, akik nem oltatták be magukat, és az utóbbi 180 napban nem estek át a COVID-19 betegségen, 72 óránként le kell teszteltetniük magukat. Ez a Szlovák Egészségügyi Minisztérium aktuális iránymutatásából következik. Az intézkedés vonatkozik azokra az alkalmazottakra is, akik a kétadagos vakcinának még csak az első dózisát vették fel.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment