Search by category:
Egyéb kategória

Komédia volt ez a tárgyalás, üzente Dušan Kováčik a börtönből

Komédia volt ez a tárgyalás, üzente Dušan Kováčik a börtönből
Hegedűs Norbert
2021. 09. 23., cs – 16:43

2021. szeptember 23., csütörtök – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Ez a komédia szeptember 20-án, az ítélet kihirdetésével ért a csúcspontjára. Nem lepett meg az ítélet. A tárgyalás és a főtárgyalás menetéből ítélve nem is várhattam mást. Semmibe vették a büntetőeljárás alapelveit, ami fokozatosan meggyőzött arról, hogy az ellenem folyó eljárás mindenről szól, csak az igazságszolgáltatásról nem ” – tolmácsolta Dušan Kováčik üzenetét az ügyvédje.

Hatalmas meglepetés volt számára, ahogy „az ügyet gyorsan, valahol a nyomozás közepén lezárták. Sok tanút ki sem hallgattak, az ellentmondásokat nem tisztázták, a bizonyítékok kiegészítésére irányuló indítványunkat mind elutasították.”

„Az volt a hab a tortán, amilyen gyorsan kidolgozták a vádiratot és kevesebb mint 24 órán belül benyújtották a bazini Speciális Büntetőbíróságra. A sokk akkor jött, amikor szeptember 16-án a bíró lezártnak nyilvánította a bizonyítási eljárást, és este bejelentette, hogy a tárgyalás másnap reggel a záróbeszédekkel folytatódik. Ezzel nagyjából két és fél órára korlátozta azt az időt, ami alatt felkészülhettem a záróbeszédre, arra pedig nem is volt lehetőségem, hogy konzultáljak a védőügyvédeimmel” – hangsúlyozta Dušan Kováčik.

A ítéletről azt mondta, hogy az nem büntetés, hanem kivégzés, visszatértek az 50-es évek.

Dušan Kováčik volt különleges ügyészt hétfőn (szeptember 20.) 14 év börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélte a bazini Speciális Büntetőbíróság. A bíróság mind a négy vádpontban bűnösnek találta. A vád szerint segítette a Takáč-banda bűnözői csoportot, kenőpénzeket fogadott el, valamint folyamatban lévő büntetőeljárásokról szivárogtatott ki bizalmas információkat  a Különleges Ügyészi Hivatalból. Az ítélet nem jogerős.

Bevezető

Az alatt a 11 hónap alatt, amíg őrizetben voltam, odakint az egyik legnagyobb komédia zajlott, amit életem közel 60 éve alatt átéltem – üzente Dušan Kováčik volt különleges ügyész ügyvédjével, Ján Kršiakkal csütörtökön. Az elítélt a Speciális Büntetőbíróságon lezajlott tárgyalására utalt.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment