Search by category:
Egyéb kategória

Kevesebben utazunk busszal és vonattal

Kevesebben utazunk busszal és vonattal
Molnár Iván
2021. 09. 23., cs – 17:14

2021. szeptember 24., péntek – 13:00
Friss ikon
Off

Törzs

A Statisztikai Hivatal által a hét közepén közzétett felmérés szerint a tavalyelőtti 415 ezer és a tavalyi 424 ezer után idén júliusban már 485 ezer szlovákiai turista szállt meg a hazai szállodákban. A járvány miatt azonban, aki csak tehette, saját autóval indult el nyaralni, hallgatva a szakemberekre, akik szerint a koronavírus jelenleg uralkodó delta variánsa jóval fertőzőbb az előzőeknél.

„A közúti és vasúti személyszállítók szolgáltatásait júliusban 38,8 millió utas vette igénybe, több mint 4 százalékkal kevesebb a tavalyinál, és 23 százalékkal kevesebb a 2019-es adathoz képest”

– mondta el lapunknak Jana Morháčová, a Statisztikai Hivatal szóvivője.

A július ráadásul még a jobb hónapok közé tartozott, hiszen az év első hét hónapját véve alapul, a tavalyihoz képest 20, 2019-hez viszonyítva pedig 42 százalékos visszaesést mért a Statisztikai Hivatal. Morháčová szerint az ágazatban az idei év első hét hónapjában 2,4 százalékkal kevesebben dolgoztak az egy évvel korábbinál, a bruttó havi ágazati átlagbér azonban ugyanekkor 6,5 százalékkal, 1070 euróra nőtt.

Bevezető
Pozsony |

Ugyan nyáron rekordot döntött az itthon nyaraló szlovákiai turisták száma, a járvány miatt továbbra is rettegünk a közösségi közlekedéstől, így a tavalyinál is kevesebben utaztunk autóbusszal és vonattal.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment