Search by category:
Egyéb kategória

Szimbolikus bankjegy emlékeztet Ferenc pápa kassai látogatására

Szimbolikus bankjegy emlékeztet Ferenc pápa kassai látogatására
Mészáros Richárd
2021. 09. 23., cs – 22:38

2021. szeptember 24., péntek – 08:30
Friss ikon
Off

Törzs

A bankjegyből – amely a Szent Erzsébet Plébánia és a Nemzeti Kincsek Polgári Társulás közös munkájának eredménye – egyelőre ötezer darabot adtak ki, de már tervezik az utánnyomást. Az érdeklődők az emlékborítékba csomagolt bankjegyhez szombaton, 9 és 18 óra között juthatnak hozzá az Orbán-toronyban. A katolikus egyház fejének látogatását megörökítő további emléktárgyak és képeslapok is beszerezhetők.

„Mindenki, aki legalább öt eurót adományoz a templom működtetésére, felújítására és a szükséges javításokra, ezt az ajándékot kapja tőlünk, vagyis maga a szuvenír a Szent Erzsébet-dóm javára történő adakozás egy formája” – fejtette ki Tomáš Harbuľák, a Szent Erzsébet-dóm kurátora.

A bankjegyen látható képek eredetijét Jaroslav Dvorský és Vladimír Ondo képzőművészek alkották.

Bár Ferenc pápa közvetlenül a Szent Erzsébet-dómba nem lépett be, szeptember 14-ei kassai látogatása során körbeautózta a székesegyházat. Kassán a Lokomotíva stadionban találkozott a fiatalsággal, és ellátogatott a romák által lakott Luník IX lakótelepre is.

Bevezető
Kassa |

Új, ún. MemoEuro típusú szuvenír, vagyis egy nulla euró értékű, szimbolikus bankjegy emlékeztet Ferenc pápa kassai látogatására. Az elülső oldalon a szentatya látható a Szent Erzsébet-dóm főoltára előtt, a hátoldalon pedig pedig maga a katedrális.

Címkék

Település / hely
Kassa

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment