Search by category:
Egyéb kategória

Vélhetően ma szavaznak Mikulec leváltásáról

Vélhetően ma szavaznak Mikulec leváltásáról
Mészáros Richárd
2021. 09. 23., cs – 22:15

2021. szeptember 24., péntek – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

Bár az ellenzéki Smer kifogásolta, hogy csütörtökön, 19:00 után az ülésteremben nem voltak jelen az indítvány beterjesztői, Laurenčík folytatta az ülést, és felszólította a szót kérő képviselőket, hogy mondják el a beszédeiket. Mivel ők sem voltak jelen, bejelentette, hogy elveszett a felszólalási lehetőségük, és berekesztette a vitát.  

Boris Susko (Smer) képviselő szerint a koalíció durván megsértette a házszabályt, mivel a vitán jelen kellett volna lenniük az indítvány beterjesztőinek. Robert Fico, a Smer elnöke szerint Boris Kollár (Sme rodina) házelnök képtelen ellátni a feladatát. Emellett káoszt emlegetett, valamint az alkotmány megsértését vetette a koalíció szemére.

Botrányba fulladt Mikulec leváltási kísérlete

Pozsony |

A parlament csütörtöki ülése sem volt eseményektől mentes: hosszú idő után sikerült megnyitni a Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter leváltására összehívott ülést, amely végül Igor Matovič (OĽaNO), Boris Kollár (Sme rodina) és Robert Fico (Smer) vitájába torkollott.

A plénum korábban megszavazta, hogy a vita 19:00 után is folytatódjon. Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője az ellenzék bírálatára reagálva rámutatott, hogy az ülésteremben jelen volt Dušan Jarjabek (Smer), az egyik olyan képviselő, aki aláírta a bizalmatlansági indítványt. Mivel ő az indítvány beterjesztőjének tekinthető, Šipoš szerint a vita folytatódhatott. Jarjabek erre azt válaszolta, hogy nem az előterjesztők számára fenntartott pulpitusnál foglalt helyet. Úgy véli, a házszabály eltérő értelmezése okoz gondot.

Bevezető
Pozsony |

Milan Laurenčík (SaS), a parlament alelnöke csütörtök este berekesztette a Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról szóló vitát. Az indítványról a plénum előreláthatólag pénteken, 11 órakor fog szavazni.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment