Search by category:
Egyéb kategória

Pozsony: Az új autóbusz-pályaudvaron épült az ország első föld alatti körforgalma

Pozsony: Az új autóbusz-pályaudvaron épült az ország első föld alatti körforgalma
Mészáros Richárd
2021. 09. 30., cs – 14:46

2021. szeptember 30., csütörtök – 15:00
Friss ikon
Off

Törzs

A föld alatti körforgalom egyben a Nivy mélygarázs főbejárata. Több mint 2000 parkolóhely van itt. A gyalogosok három bejáraton át lépnek be a komplexumba, az egyik bejárat éjjel-nappal nyitva lesz. A kerékpárosok számára bicikliút, az épület mögötti utcában (Páričkova) pedig 118 férőhelyes kerékpártároló épült. 25 másodpercig tart elhelyezni itt egy biciklit.

GALÉRIA: Megnyitották az új autóbusz-pályaudvart Pozsonyban

Pozsony |

Csütörtökön megnyitották Pozsonyban az új autóbusz-pályaudvart a Nivy komplexumban.

Az utasok a nap 24 órájában, a hét minden napján elérhetik a buszpályaudvart. Az állomások a föld alatti első szinten vannak. 36 peront (25 regionális, 11 nemzetközi és távolsági járat) és hét leszállóhelyet alakítottak ki itt.

Ezen a szinten boltok, drogériák és gyorséttermek, poggyászmegőrző és információs pultok találhatók. Az induló és érkező járatokat egy nyolc méter hosszú, repülőtéri stílusú digitális falon tüntetik fel. Az autóbusz-járatok üzemeltetői számára benzinkutat, autómosót, gyorsszervizt, járműkarbantartó és -tisztító részleget alakítottak ki a komplexumban. Az állomás napi kapacitása 20 ezer utas, 1100 járat, de a terminál maximális kapacitása akár ötször nagyobb is lehet.

Megnyitották az új autóbusz-pályaudvart Pozsonyban
2021. 09. 30., cs – 11:18
Mészáros Richárd
Gallery images

Leírás

TASR-felvételek

A Nivy komplexum építése 2017-ben kezdődött, és csütörtökön nyitották meg. A nemzetközi buszpályaudvar mellett bevásárlóközpont, piactér és egy magas irodaház található a létesítményben. Az épület tetején futópálya, edző- és piknikpark, közösségi kert és játszóterek találhatók.

Bevezető
Pozsony |

Elkészült az új buszpályaudvar és a Nivy bevásárlóközpont. Itt lesz Szlovákia első föld alatti körforgalma és a főváros első teljesen automatizált parkolási rendszere.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment