Search by category:
Egyéb kategória

Tornádó pusztított Németországban

Tornádó pusztított Németországban
Mészáros Richárd
2021. 09. 30., cs – 10:39

2021. szeptember 30., csütörtök – 10:49
Friss ikon
Off

Törzs

A beszámoló szerint a forgószél szerda este csapott le a Balti-tengernél fekvő város belső részén végighúzódó öbölben. Egy csoport evezős éppen a hajójával foglalatoskodott egy mólónál, amikor keletkezett. A tornádó besodorta őket a vízbe. Szemtanúk szerint többen utánuk ugrottak, hogy kihúzzák őket a partra. Mindenkit sikerült kimenteni.

Sok embert a parton sodort el a szél, másokat eltaláltak a szél által felkapott tárgyak. Négyen súlyosan megsérültek, sokan közepes vagy könnyű sérüléseket szenvedtek. A környező kórházakba szállították őket.

A szélvihar számos épületet megrongált. A mentési munkálatok két órán keresztül tartottak, egyszerre nagyjából hatvan tűzoltó és mentő dolgozott a természeti csapás sújtotta városrészekben.

A tornádó forgó légoszlop, amely zivatarfelhőből nyúlik ki és érintkezik a talajjal. Nagy hőmérséklet-különbségek esetén fordulhat elő. Keletkezését nem lehet előre jelezni. Németország északi, tengerparti térségében nem szokatlan időjárási jelenség.

Just observed a tornado while riding the bus home. A lot of rescue staff on its way. Sad news is that there are reports of several people injured … Please stay safe @stadt_kiel @kn_online @NDRsh #Tornado #Kiel pic.twitter.com/Odfhmy4iwB— Philipp Brandl (@lithophilipp) September 29, 2021

Bevezető

Tornádó pusztított a németországi Kielben, többen megsérültek – jelentette csütörtökön a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment