Search by category:
Egyéb kategória

Egyetlen zöld járás sem maradt az országban

Egyetlen zöld járás sem maradt az országban
Mészáros Richárd
2021. 10. 03., v – 23:14

2021. október 4., hétfő – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

Mától a magyarlakta települések közül a Lévai, a Nagykürtösi, a Losonci, a Rozsnyói és a Tőketerebesi járás került piros zónába.

A helyzet komolyságát mutatja, hogy míg az elmúlt héten csak 5 bordó járás volt, addig mától már 13 járásban kell szigorú korlátozásokra számítani – ezek között van például a Kassa-vidéki. Az óvintézkedések között szerepel a kijárási tilalom, mely értelmében este 9 és hajnali 5 óra között csak indokolt esetben lehetne elhagyni lakhelyünket.

Az ilyen szigorú intézkedés bevezetése viszont csak akkor lehetséges, ha a kormány kihirdeti a rendkívüli állapotot, amire eddig kellő politikai akarat hiányában egyelőre nem került sor. Vladimír Lengvarský (OĽaNO) egészségügyi miniszter korábban azt nyilatkozta, a koalíción belül nincs egyetértés ezzel a kérdéssel kapcsolatban, és a járványellenes harc legfontosabb eszköze az oltás, nem pedig a kijárási tilalom.

Besztercebányai, Selmecbányai, Pozsony I–V., Breznóbányai, Dunaszerdahelyi, Galántai, Galgóci, Komáromi, Malackai, Érsekújvári, Simonyi, Bazini, Pöstyéni, Privigyei, Nagyrőcei, Rimaszombati, Vágsellyei, Szenci, Nagytapolcsányi, Nagyszombati, Stubnyafürdői, Garamszentkereszti és a Zólyomi járás

Cím
A narancssárga színnel jelölt járások (27):

Báni, Nagybiccsei, Gyetvai, Alsókubini, Gölnicbányai, Homonnai, Illavai, Késmárki, Lévai, Lőcsei, Liptószentmiklósi, Losonci, Turócszentmártoni, Mezőlaborci, Nagymihályi, Miavai, Vágújhelyi, Poltári, Poprádi, Vágbesztercei, Eperjesi, Puhói, Rozsnyói, Rózsahegyi, Nagyszebeni, Szenicei, Iglói, Sztropkói, Tőketerebesi, Trencséni, Turdossini, Nagykürtösi, Varannói, Zsarnócai, Zsolnai és az Aranyosmaróti járás

Cím
A pirossal jelölt járások (39):

Bártfai, Csacai, Kassa I–IV., Kassa-vidéki, Korponai, Kiszucaújhelyi, Námesztói, Szakolcai, Ólublói és a Felsővízközi járás

Cím
Bordó járások (13):

A délnyugaton fekvő járások többsége narancssárga maradt. A fővárosban az 50 év felettiek átoltottsági aránya elérte a 75%-ot, így a Covid-automata értelmében két fokozattal jobb besorolást kapott, ami azt jelenti, a legsötétebb (fekete) fázisba sosem kerülhet. Az esetszámok miatt azonban az átoltottsági tényező sem volt elég ahhoz, hogy a legenyhébb (zöld) kategóriába sorolják Pozsonyt és környékét.

Egyes déli járások is pirosra váltottak: a Lévai, a Losonci, a Nagymihályi, a Nyitrai, a Rozsnyói, a Tőketerebesi és a Nagykürtösi. Az Adatok Pátosz Nélkül elemzőcsoport rámutatott, Galántán az idősek átoltottsága meghaladta a 65%-ot, valamint Vágsellye és Komárom is nagyon közel van ahhoz, hogy elérje a két fokozattal enyhébb besoroláshoz szükséges szintet.

(ba, mr)

Bevezető
Pozsony |

A Dunaszerdahelyi járás sem bírta tovább megőrizni a zöld besorolást, mától eltűnik a legenyhébb fokozatot jelölő szín a járványtérképről. Tizenhárom járást bordóval, 39-et pirossal, 27 járást pedig narancssárga színnel jelölnek.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment