Search by category:
Egyéb kategória

Új játszótér a komáromi Víztorony alatt

Új játszótér a komáromi Víztorony alatt
Vataščin Péter
2021. 10. 05., k – 14:10

2021. október 5., kedd – 15:44
Friss ikon
Off

Törzs

Kötélpiramison, drótkötélpályán és több elemből álló mászókán is próbára tehetik tudásukat az alapiskolás korú gyerekek a Víztoronynál. Az új játszóteret teljes egészében a város finanszírozta, 50 ezer eurót különítettek el erre a célra. A játékelemeken kívül még védőszőnyeg, tereprendezés, valamint a padok felújítása és új szemetesedények kihelyezése is részét képezte a fejlesztésnek.

Pihenőövezet a Víztoronynál

A koncepció az volt, hogy próbáljuk összekötni a kellemeset a hasznossal. A Víztorony szomszédságában eddig előfordult, hogy méltatlan körülmények voltak, de ha a helyszín családokkal lesz tele, akkor a rendet is jobban meg tudjuk őrizni“ – mondta el újságírói kérdésre az átadón Keszegh Béla (független) polgármester. Hozzátette, a Víztorony keleti oldala felé eső részt szeretnék meghagyni szánkópályának, ám kissé távolabb erősítenék a sövényt, így biztonságosan lehetne focizni a füvön. A környező fák alatt már egy ideje működik a kültéri fittnes-park, valamint egy teqball-asztalon is lehet játszani. Összességében az a cél, hogy a Víztorony környéke minden generáció által kihasználható pihenőövezetté váljon.

Új elemek, új játszóterek

Ami a várost illeti, nincs még vége a fejlesztéseknek, ugyanis játszótér épül még a Gazda utcán és Kabátfalun is. Ezen felül bővítésre fog sor kerülni Gyulamajoron és Kaván, a Dob utcán pedig egy újabb fittness-parkot létesítenek. Az iskolák játszóterei is folyamatosan fejlődnek, most épp a Határőr utcai Szlovák Tannyelvű Alpiskola van soron.

Az idei évben nagy figyelmet szeretnénk szentelni arra, hogy minél többet mozogjanak a gyerekek, s hogy a családok kint tudjanak lenni a szabadban, hiszen egy elég szörnyű bezártság van mögöttünk“ – tette hozzá a polgármester.

Bevezető
Komárom |

Kimondottan olyan mozgássegítő és -fejlesztő elemeket helyeztek ki, amelyek a 8 és 14 éves kor közötti gyerekeknek valók. A város több pontján újabb játszótér-fejlesztésekre van kilátás.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment