Search by category:
Egyéb kategória

A városi sportklub üzemeltethetné az egykori távolsági buszokat

A városi sportklub üzemeltethetné az egykori távolsági buszokat
Ibos Emese
2021. 10. 05., k – 14:27

2021. október 5., kedd – 18:14
Friss ikon
Off

Törzs

Már tavasszal is tárgyaltak a képviselők a buszokról, amikor az eladás mellett a bérbeadás is felmerült a lehetőségek között. Holényi Gergő polgármester akkor azt mondta, többen érdeklődtek a járművek iránt, amelyeknek a veszteglés miatt folyamatosan csökken az értéke. A képviselők viszont azt is szorgalmazták, hogy a helyi szervezetek profitáljanak az egykori győri járatokból, nekik ajánlják fel a buszok üzemeltetését. Az önkormányzat szeptember végi ülésén a városi sportklub kérvényéről tárgyaltak a képviselők, a sportklub bérbe venné a két autóbuszt. Holényi Gergő képviselői kérdésre kifejtette, hogy a futballcsapatot utaztatnák a busszal, valamint az óvodásokat, iskolásokat szállítanák a kirándulásokra. „Az információk alapján jelenleg a csapatok 1,2 eurót fizetnek kilométerenként a dunaszerdahelyi Szlovák Autóbusz-közlekedési Vállalatnak, a sportklub ugyanennyiért utaztatná őketˮ – mondta Holényi Gergő. Elhangzott, hogy a város jelenleg nem tud mit kezdeni a buszokkal, a bérbeadással azonban értelmes célt szolgálhatnának, és nem amortizálódnának le. Varga Albin, a pénzügyi bizottság elnöke a kérvénnyel kapcsolatban kifejtette, hogy szeretnének többet megtudni az üzemeltető terveiről, szerinte a buszokat úgy kellene használni, hogy az iskolások, óvodások és a helyi szervezetek tagjai előnyösebben utazhassanak. Holényi kijelentette, ha a képviselők támogatják, hogy szerződést kössenek a sportklubbal a buszokról, akkor a város üzembe állítja a járműveket, a további műszaki ellenőrzések teljesítése azonban már a sportklub feladata lesz.
A képviselők kezdeti bizalmatlanság után támogatták a kölcsönzési szándékot. Az egyezség alapján a szerződés tervezetéről tájékoztatják majd a képviselőket.

Bevezető
Nagymegyer |

A városi sportklub használhatná azt a két autóbuszt, amelyekkel korábban a Nagymegyer–Győr vonalon szállították az utasokat. A szervezet kölcsönbe kapná az autóbuszokat, amelyektől korábban megvált volna az önkormányzat.

Címkék

Település / hely
Nagymegyer

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment