Search by category:
Egyéb kategória

Fico Rimaszombatba tart

Fico Rimaszombatba tart
Hegedűs Norbert
2021. 10. 06., sze – 08:47

2021. október 6., szerda – 11:17
Friss ikon
Off

Törzs

Fico kedden bejelentette, hogy október 17-én, vasárnap egy nagy kormányellenes tüntetést szerveznek Rimaszombatban a szegénység elleni küzdelem világnapján. „Meghívok mindenkit, akinek más nézete van Szlovákia irányáról és arról, hogyan kell viselkednie és kormányoznia Szlovákia kormányának” – mondta Fico a sajtótájékoztatón.

A Smer elnöke szerint a „petíciók és a tüntetések” ősze következik és felszólította médiát, hogy fejezzék be az alapvető alkotmányos emberi jogok megkérdőjelezését, mivel az Alkotmány szerinte garantálja a tüntetéshez való jogot. A rimaszombati tüntetésen egy memorandumot akar bemutatni, illetve két kérdést, amit aztán elküldenek Zuzana Čaputová államfőnek. Ha Čaputová rábólint a kérdésekre, a Smer megkezdi az aláírásgyűjtést.

Jozef Šimko, Rimaszombat polgármestere a Rimava.sk portálnak megerősítette, hogy részt vesz a tüntetésen, és azon fel is fog szólalni. Šimko a Kotleba-párt listáján jutott be a parlamentbe, de otthagyta a frakciót, jelenleg független képviselő. Robert Ficót és kormányait korábban élesen kritizálta, emlékezetes például a 2013-as eset, mikor egy levelet és egy ásót küldött a Smer elnökének, azzal az üzenettel, hogy az tegyen rendet a helyi smeres képviselők között.

Bevezető
Rimaszombat/Pozsony |

Robert Fico exkormányfő, az ellenzéki Smer elnöke, tüntetésre készül Rimaszombatban.

Település / hely
Rimaszombat/Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Hegedűs Norbert

Read More

Post Comment