Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová méltatta az önkéntes tűzoltók munkáját és köszönetet mondott a hallássérülteket segítő munkavállalóknak

Čaputová méltatta az önkéntes tűzoltók munkáját és köszönetet mondott a hallássérülteket segítő munkavállalóknak
Hegedűs Norbert
2021. 10. 07., cs – 07:49

2021. október 7., csütörtök – 08:14
Friss ikon
Off

Törzs

„Ha szerencsétlenségről és emberi tragédiáról van szó, ez olyasvalami, ami ledönt minden falat, különbséget. Az önök munkája ebből a szempontból is nélkülözhetetlen a társadalom számára” – hangsúlyozta az elnök asszony, aki külön kiemelte az önkéntes tűzoltók koronavírus-pandémia alatt végzett munkáját.

Pavol Ceľuch, az önkéntes tűzoltóság elnöke köszönetet mondott az elnök asszonynak, amiért lehetővé tette a személyes találkozót. „A megyei szervezetek által delegált küldöttek állnak most ön előtt. Óriási köszönet illeti meg önt, amiért talált a naptárában időt és helyet, hogy eljöhessünk” – fogalmazott Ceľuch.

Emlékeztetett, hogy az önkéntes tűzoltók úgy döntöttek, a szabadidejüket az embertársaik szolgálatának szentelik. „Olyan emberekről van szó, akik a civil életben nem különböznek a többiektől” – fűzte hozzá.

Az államfő köszönetet mondott a hallássérülteket segítő munkavállalóknak

A másság iránti empátia a szolidaritás megnyilvánulása, amely pedig erősebbé teszi a társadalmunkat. Ezt Zuzana Čaputová államfő jelentette ki, miután szerdán fogadta a Siketek Szlovákiai Szövetségének képviselőit.

Az elnök asszony köszönetet mondott nekik, valamint a többi hallássérülteket segítő munkavállalónak a munkájukért, és főleg azoknak az akadályoknak az elhárításáért, amelyekkel ezek az emberek nap mint nap találkoznak. „Köszönöm az önök fontos munkáját, amely egyrészt segít lebontani ezeket az akadályokat, hogy a siketek egyenértékű életet élhessenek, másrészt érzékenyíti is a társadalmat, hogy kivétel nélkül mindenkiben elsősorban az embert lássuk meg, akinek joga van a méltóságteljes élethez” – hangsúlyozta az államfő.

Čaputová emlékeztetett, hogy a hallássérültek az élet sok területén akadályokkal szembesülnek. „Néhányan önök közül szájról olvasással segítik a kommunikációt, ami most, a pandémia idején nehezebb a kötelező arcmaszkviselés miatt” – jegyezte meg. Hangsúlyozta a feliratozás vagy a szimultán átirat általi tájékoztatás fontosságát is.

Az elnök asszony bevallása szerint maga is igyekszik megtalálni a módját az akadályok leküzdésének, például úgy, hogy a fontos beszédeit jelnyelvi tolmács fordítja le, vagy azonnali feliratozást kapnak. „Fontosnak tartom, hogy én is hozzájáruljak az önök jobb életéhez Szlovákiában” – hangsúlyozta az államfő, sok erőt kívánva a megjelenteknek a hallássérültek emberi jogainak érvényesítéséhez.

Bevezető

Az önkéntes tűzoltók szolidaritása és segítőkészsége lebont mindenféle politikai, véleménybeli, nemzetiségi vagy más jellegű különbséget. Ezt Zuzana Čaputová államfő jelentette ki, miután szerdán fogadta az SZK Önkéntes Tűzoltósága képviselőit.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment